Bağdat Caddesi, pahalılıkta İstiklal'i izliyor

Güncelleme Tarihi:

Bağdat Caddesi, pahalılıkta İstiklali izliyor
Oluşturulma Tarihi: Kasım 30, 2014 14:49

Jones Lang LaSalle (JLL) Türkiye Perakende Pazarı Raporu'na göre Türkiye'nin cadde perakende pazarında 7 lokasyonda neredeyse yer bulmak imkansız hale geldi. İstiklal Caddesi'nde 100 metrekarelik bir mağazanın aylık kirası ortalama 24 bin euroya çıkarken, İstiklal Caddesi'ni sırasıyla Bağdat Caddesi ve Nişantaşı izliyor. Bağdat Caddesi İstanbul Anadolu yakasının kira ücretleri anlamında en pahalı caddesi oldu.

Haberin Devamı

JLL raporuna göre, perakende pazarında ulusal ve uluslararası perakendecilerin Türkiye genelindeki büyüme hedefleri bakımından oldukça aktif bir görüntü gözlemleniyor ve bu söz konusu eğilimin yakın gelecekte de devam etmesi öngörülüyor. Raporda, en dikkati çekici noktalardan biri cadde perakende pazarı oldu. Perakende sektörünün İstiklal ve Bağdat caddelerine yönelik talebi artıyor. Bu yılın 3. çeyrek sonu itibariyle İstiklal ve Bağdat caddelerinde kira bedelleri bir önceki yıla kıyasla yüzde 6,67 artış gösterdi.

24 BİN EUROYU BULDU

Bu iki caddede birincil kira arzında metrekare fiyat ortalaması 240 euro oldu. Başka bir ifadeyle yüz metrekarelik bir mağazanın aylık kira bedeli 24 bin euroyu buldu. Ortalama kira bedeli 200 euro civarında olan Nişantaşı bölgesi, her zamanki gibi lüks markaların en önemli merkezi olmaya devam etti. İstanbul'un en gözde lokasyonları arasında olan Nişantaşı'nda 2015 yılında kira bedellerinin artan perakende talebiyle birlikte yükselmesi bekleniyor. Bunun yanı sıra rapora göre 2015 yılında İstiklal, Bağdat, Bahariye caddeleri ve Beşiktaş Çarşı'da kira bedellerindeki yükseliş trendi sürecek. 2015'te Alemdağ ve Nispetiye caddelerinde fiyatların mevcut seviyelerini muhafaza edeceği öngörülüyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!