Evlilikte de özel hayat var

Güncelleme Tarihi:

Evlilikte de özel hayat var
Oluşturulma Tarihi: Kasım 30, 2014 01:08

Bir bürokrat eşiyle arasında geçimsizlik olduğunu ispatlamak için gizlice çektiği kavga görüntülerini mahkemeye sundu. Mahkeme de, Yargıtay da ‘Özel hayat’ diyerek görüntüleri delil saymadı.

Haberin Devamı

YARGITAY, boşanma davalarına emsal olacak bir karara imza attı. Ankara’da bir bürokrat ‘şiddetli geçimsizlik’ gerekçesiyle eşinden boşanmak için Aile Mahkemesi’ne başvururken eşi boşanmayı kabul etmedi.

KAVGALAR CD’DE

Bunun üzerine bürokrat, evde eşiyle yaşadığı kavgaları gizlice cep telefonuna kaydetti ve bunu CD yapıp delil olarak mahkemeye sundu. Ankara 3’üncü Aile Mahkemesi, CD’yi delil olarak kabul etmedi ve “Eşler arasında olsa da özel hayat alanları söz konusu. Bu nedenle habersiz çekilen gizli görüntü ve ses kayıtları delil olamaz” diyerek çifti boşamadı. Temyiz için Yargıtay’a giden dosyada emsal olacak bir karar çıktı. Yargıtay 2’nci Hukuk Dairesi, “Aile birlikteliği içinde dahi özel hayat alanları vardır” diyerek yerel mahkemenin verdiği kararı onadı.

EMSAL KARAR

Haberin Devamı

Avukat Elif Kabadayı Tatar, Yargıtay’ın kararının bundan sonraki boşanma davalarında emsal olacağını belirterek şu açıklamayı yaptı: “Gizlice yapılan ses ve görüntü kayıtları hukuk yargılanmalarında delil olarak kabul edilmiyordu.”

MAHREMİYETE GİRER

“Boşanma davalarında ise bu tür deliller sunuluyor ve mahkemeler bu delilleri de dikkate alıyordu. Boşanma davalarında hukuka aykırı delil kavramına girmiyordu. Ancak Yargıtay’ın bu kararı özellikle boşanma davalarında eşlerin birbirlerine ait ses ve görüntü kayıtlarını sunmasının hukuki olmadığı hükmünü getirdi. Sadece ses ve görüntü kayıtları değil, mahremiyet alanlarına da girmenin önüne geçilmiş olundu.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!