Yavuz İsmail ismini koyun

Güncelleme Tarihi:

Yavuz İsmail ismini koyun
Oluşturulma Tarihi: Kasım 30, 2014 01:08

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Tunceli’de cemevi programının iptali ile ilgili olarak, “Kaynaşmanın sağlanması için bir öneride bulunacaktım. Bundan sonra çocuklara Yavuz İsmail adını birlikte verebilirler. Yani Yavuz Selim ve Şah İsmail. Bu İsmail Selim de olabilir. Bu şekilde artık toplumda geçmişten gelen bu konuda kaynaşma sağlanmalı” dedi.

Haberin Devamı

Tunceli programı dönüşünde Kayseri’de verdiği molada bir grup gazeteci ile sohbet eden Bahçeli şunları söyledi:

MUNZUR İÇİN SÖZLÜĞE BAKSINLAR

“(Tunceli ziyareti) Tunceli’ye ilk kez 1979 yılında gitmiştim. O zaman üniversitedeydim ve Asistanlar Derneği Başkanı’ydım. Fırat Üniversitesi’nin bir toplantısı vardı. Çok değişmiş. Özellikle imar açısından. Tunceli çok güzel, kaybedilmemesi gereken bir yer. İki görüntü vardı. Bir dağlar, bir de suya yansıması. Suya yansıması ikinci bir görüntü oluşturuyordu. Munzur konusu da üniversitenin adını vereceğini söylüyor. Onun anlamı için sözlüğe baksınlar.

BİZİ KABUL ETMESELER DE

(Cemevi programı iptali) Bizim Alevilikle ilgili açıkladığımız 10 maddelik önerimiz ortada. Bunu okusalar, burada bizim Alevilerle ilgili bir meselemiz olmadığını görürler. Tunceli’de tek cemevi var. Biz bu sorunların çözülmesi için önerilerimizi ortaya koyduk. Onlar bizi kabul etmiyorsa bu bizim yaklaşımımızı değiştirmez, yeter ki onlar huzurlu olsun. Aslında gitseydik, söyleyecektik.

PUTİN’DEN ARŞİVLERİ İSTE

(1937 olayları) 1937-1938 olayları konusunda Rus arşivlerinde önemli bilgi ve belgeler bulunuyor. Başbakan, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in Türkiye ziyaretinde, Rus Arşivleri’ndeki 1937 olayları belgelerini istemeli. Rus arşivleri açılırsa, bu olaylarla ilgili bugün televizyonlarda konuşanların utancından bu ülkeyi terk etmesi lazım. Arşivlerde Rus mareşallerle, diğer ülkelerle Seyit Rıza’nın konuşmaları ve mektuplaşmalarına ilişkin belgeler bulunuyor. Putin Türkiye’ye geldiğinde Başbakan demeli ki sıkıntımız var, sizin elinizdeki arşivler nedir? Kerbela’nın benzeri mi, farkı görmek istiyoruz. Bu arşivler Türkiye’ye gelsin, kimse Dersim’in adını ağzına almaz. Tunç yürekliler diye konuşur herkes.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!