Partiliysen hatayı kapat dillendirme

Güncelleme Tarihi:

Partiliysen hatayı kapat dillendirme
Oluşturulma Tarihi: Kasım 30, 2014 01:08

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, son dönemde sosyal medya üzerinden sürdürülen parti içi tartışmalara sert tepki göstererek, “Birbirimizi eleştirme hastalığımız var. Bu hastalıktan kurtaracağız partiyi. Önümüzdeki arkadaşımız ne zaman ve nasıl bir hata yapacak, onu bekliyoruz. Hata yapıyorsa ve sen de partiliysen o hatayı kapatacaksın, telafi etmeye çalışacaksın, hatayı dillendirmeyeceksin” dedi.

Haberin Devamı

Partisinin Diyarbakır’da düzenlediği bölge toplantısının basına kapalı bölümünde Kılıçdaroğlu, şu mesajları verdi:

AYRILIN ARKADAŞLAR

“Facebook’da, Twitter’da arkadaşımızı yerden yere vuruyoruz. Bu partiye güveni temelden sarsıyor. O zaman vatandaş ‘Bunlar birbirini yiyor. Neden bunlara oy vereyim’ diyor. Fabrikada, kahvede, yolda CHP’li olmayan birinin yanında CHP’yi eleştirmeyeceğiz. Kendi aranızda eleştirebilirsiniz ama üçüncü kişinin yanında CHP’yi eleştirmek yok. Parti militanı ile parti sempatizanı ayrıdır. Parti militanı her koşulda partisini savunur. Biz parti üyesiyiz ama parti militanı değiliz. Biz birbirimizi yersek nasıl iktidar olacağız. Her koşulda partiyi sonuna kadar savunacağız. Eğer yapmıyorsan, parti üyeliğinden ayrılın arkadaşlar. Sonuna kadar partimizi savunmak zorundayız.

İTTİFAK MESAJI

Haberin Devamı

Kılıçdaroğlu’na toplantıda yöneltilen sorulardan biri genel seçimlere parti olarak girmeyi tartışan HDP ile “olası” bir seçim ittifakının söz konusu olup olmadığına ilişkindi. Kılıçdaroğlu bu soruya, “Şu anda gündemimizde böyle bir ihtimal yok. Bu bağlamda HDP ile temasımız da yok. Ancak eski cumhurbaşkanımız Süleyman Demirel’in de dediği gibi siyasette 24 saat çok uzun bir süre” yanıtını verdi.

4 YIL İSTİYORUM

Kılıçdaroğlu, Diyarbakır’daki toplantıda ise şunları söyledi: “Türkiye’de 30 yıldır bir sorun var. ‘Sizden 4 yıl için yetki istiyorum. AKP’ye 12 yıl süre verdiniz; 12 yılın sonunda Roboski’de öldürülen gençlerimiz var, yoksulluk dizboyu. Ben 12 değil, 4 yıl için süre istiyorum. Geldi, size hapishane sözü verdi. Ben size iş, fabrika sözü veriyorum. Biz hiçbir zaman acılarımızı propaganda konusu yapmadık. Bizim asıl sorunumuz sorunun çözümüne ilişkin önerilerimizi bölge halkına yeteri kadar anlatamamak. Kabahat halkımızda değil, bizde.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!