Mini kararname

Güncelleme Tarihi:

Mini kararname
Oluşturulma Tarihi: Kasım 29, 2014 23:25

HÂKİMLER ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) ilk atamadan bir gün sonra 4 kişilik mini bir kararname daha yayınladı. Yeni HSYK Genel Kurulu 2’nci toplantısında, 8 eski üyenin kürsü görevlerine ataması yapılmıştı.

Haberin Devamı

3 tercih yapmaları istenen eski 8 kurul üyesinden sadece 1’i talep ettiği gibi ilk tercihi olan Yargıtay Cumhuriyet Savcılığı’na atanırken, diğer 7 eski üye son tercihlerine gönderilmişti. HSYK 1’inci Daire eski Başkanı İbrahim Okur da ilk sırada Yargıtay Cumhuriyet Savcılığı’nı istemişti. Ancak Okur, 3’üncü tercihindeki İstanbul Bakırköy Savcılığı’na atanmıştı. Bu atamanın ardından eşi Uluslararası Hukuk ve Dış İlişkiler Genel Müdürü Dr. Nurdan Okur da talepte bulundu ve mini kararneme ile İstanbul’a atandı. Nurdan Okur atamasını dün Facebook sayfasından, “Talep ettiğim yerlerden İstanbul Anadolu Adliyesi’ne hâkim olarak atandım. Atanan herkes için hayırlı olsun” diyerek paylaştı. HSYK’nın Nurdan Okur’u talebi doğrultusunda ilk tercihine atadığı belirlendi. Anayasa Mahkemesi Raportörlüğü’nde görevli Seyit Abdulhakim Şahin de kendi isteği ile Bakırköy Hâkimliği’ne getirildi. Meltem Adaşıoğlu da Kelkit Hâkimliği’ne atandı.
Danıştay Tetkik Hâkimi Erkan Demirtaş ise Ankara Bölge İdare Mahkemesi üyeliğine atandı. Demirtaş, tetkik hâkimliği sırasında RTÜK tarafından uyarı cezası alan ‘misyoner radyo’ için ilginç bir görüş belirtmişti. Danıştay 13’üncü Dairesi’ndeki bu dava kapsamında Demirtaş, hazırladığı görüşte, misyoner yayınların ‘yasadışı faaliyetin propagandası’ olarak değil, ‘dini bilgi’ olarak algılanmasını istemişti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!