Simav'da deprem tatbikatı

Güncelleme Tarihi:

Simavda deprem tatbikatı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 29, 2014 17:59

Kütahya'nın Simav ilçesinde, Kütahya Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği tarafından, Doç. Dr. İsmail Karakuyu Devlet Hastanesi'nde deprem ve tahliye tatbikatı gerçekleştirildi.

Haberin Devamı

Hastanenin sivil savunma ekibi ve Ulusal Medikal Kurtarma (UMKE) ekibi tarafından gerçekleştirilen tatbikat, olağan Hastane Afet Planı Tatbikatı gereğince önceden hazırlanan senaryoya uygun olarak düzenlendi. Tatbikat gereği, hasta ve yakınlarının itfaiye merdiveni ve yangın merdivenlerinden tahliyesi yapılırken hastane yakınında bulunan Nurullah Koyuncuoğlu Anadolu Lisesi bahçesine kurulan sahra çadırına yaralıların ambulanslarla sevki de koordinasyon içinde gerçekleştirildi.

UMKE Amiri Mustafa Gök, Simav çevresinde son zamanlarda depremlerin çoğaldığını ve olası deprem ve afet durumunda da etkinliklerini görmek istediklerini söyledi. Şu an deprem durumunda ilçenin köylerine rahatlıkla ulaşabilmek amacıyla İlçe Orman İşletme Müdürlüğü ile bir protokol yaptıklartını belirten Gök, şöyle konuştu:

"Afet ve deprem durumunda elektrik ve telefonların kesinti nedeniyle çalışamayacağını gözönünde tutarak, işletmenin arazi özellikli araçlarını ve onların telsizlerini kullanabileceğiz. Tatbikatı 30 ile 45 dakika arasında gerçekleştirmeyi planlıyorduk. 30 dakikada başarıyla sona erdirmenin mutluluğunu yaşıyoruz."

Gök, tatbikatta 12 kişilik UMKE ve 30 kişilik hastane ekibinin yer aldığını sözlerine ekledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!