Asfalttan sonra tapuda haciz şoku

Güncelleme Tarihi:

Asfalttan sonra tapuda haciz şoku
Oluşturulma Tarihi: Aralık 02, 2014 01:17

Ankaralıların tepki gösterdiği yüksek meblağlı ‘asfalt katılım payı’na, haciz şoku eklendi. Tapu dairelerinde satış yapmak isteyen vatandaşların “işlem yapılamaz” yazısıyla karşılaştığını belirten emlak müşaviri Salim Taşçı, “Ankara’da tapularının yüzde 50’si hacizli” dedi.

Haberin Devamı

Başkent’te, 750 TL ile 8 bin TL arasında değişen ‘asfalt katılım payı’ tebligatları ile borç yükü altına giren vatandaşlar, evlerini satmak istediklerinde zor anlar yaşıyor. Tapu dairelerinde işlem yapmak isteyen Ankaralılar, “2464 sayılı Belediye Gelirleri Yasası uyarınca harcamalara katılma payı tahsil edilmedikçe, işlem yapılamaz” yazısıyla karşılaşıor. Tapu sahiplerinin bilgisi dışında yapılan işlem nedeniyle satıcı ve alıcıların mağdur olduğunu belirten emlak müşaviri Salim Taşçı, “Ankara’nın yüzde 50’sinde bu problemle karşılaşıyoruz. Vergi dairelerinde bu nedenle yığılmalar oluştu. Asfalt katılım payından haberi olmayan Ankaralılar haciz şoku yaşıyor” diye konuştu.

SATIŞ AŞAMASINDA ÖĞRENİLİYOR

Ankara Hürriyet, son dönemlerde çok sayıda şikayete konu olan ‘asfalt katılım bedeli’nin ardından tapu dairelerinden yaşanan, ‘haciz’ krizini araştırdı. Satış aşamasındaki evlerin hacizli olduğunu öğrenen vatandaşlar, “Bizim olan bitenden haberimiz yok” derken, emlak müşaviri Taşçı şunları söyledi: “Son günlerde yaşadığımız en büyük problem asfalt katılım payı nedeniyle belediyelerin vatandaşların tapuları üzerine koyduğu hacizler. Satış işlemini son aşamaya getirdiğimiz vergisini düzenli ödeyen satıcılar, hacizli malı olduğunu öğrenince neye uğradığını şaşırıyor.

Haberin Devamı

YATIRAN DA UNUTKANLIK MAĞDURU

Vatandaşların mağduriyetleri ciddi boyutlara ulaştı. Asfalt katılım payından haberi olmayanlar ayrı bir mağduriyet yaşarken, parasını yatıranlar da farklı şekilde mağdur oluyor. Çünkü belediyeler ya da tapu memurları, parasını yatıran kişilerin bilgilerini birbiriyle paylaşmayı unutuyor. Bu durumda satış işlemi 2-3 gün uzuyor. Elden de, ‘borcu yoktur’ kağıdı vermedikleri için, işlem süresi oldukça uzuyor. Ev almak için taşradan günü birlik Ankara’ya gelenler var. Onlar işinden gücünden oluyor. Ciddi bir koordinasyon eksikliği var ve bu vatandaşa yansıyor. Çözüm için yetkililerin bu konuya el atması şart.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!