Binali Yıldırım'ın konuşmasında duygu dolu anlar

Güncelleme Tarihi:

Binali Yıldırımın konuşmasında duygu dolu anlar
Oluşturulma Tarihi: Kasım 29, 2014 14:51

Eski Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, AK Parti Çiğli İlçesi 5. Olağan Kongresi'nde yaptığı konuşmada "Devletin otoritesini zaafa düşürmeye kalkanlar şunu iyi bilmeli ki ne çözüm sürecinden ne kardeşlikten vazgeçeriz ne de ortalıkta at koşturmanıza müsaade ederiz" dedi. Yıldırım'ın konuşması sırasında bazı partililer duygulu anlar yaşadı, gözyaşlarına hakim olamadı.

Haberin Devamı

Çiğli Elit Düğün Salonu'ndaki kongrede konuşan Binali Yıldırım, Türkiye'yi hareketli günlerin beklediğini, İzmir'in yine Türkiye'nin gündemine oturacağını belirtti.

Karşıyaka taraflarının tezahürat yapması üzerine Yıldırım, "Biz Karşıyaka ile gurur duyuyoruz ama Karşıyaka'nın stat talebine kulaklarını tıkayanlar duysun. Karşıyakalıyım demek, övünmek lafla olmaz, yapımına karar verilen stadı mahkemeye götürmekle olmaz. İlçe başkanımız dedi ki 'dünyaya yol yaptık, Çiğli Devlet Hastanesi'nin 100 metrelik yolunu yapmadılar. Hiç şaşırma başkan onlar yol yapmaz, onlar mahkemelere su yolu yaparlar.' Hizmetleri engellemek için mahkemelere su yolu yapar bunlar. Özel idare malarının Hazineye devri için mahkeme açmakla övünüyorlar. İşleri engellemekle övünmeyin. İzmir'e hizmet etmek için ne yaptınız onu anlatın. İzmir onları duymak istiyor" dedi.

Haberin Devamı

Binali Yıldırımın konuşmasında duygu dolu anlar


Cumhuriyeti kurmakla övünen parti mensuplarının olduğunu söyleyen Binali Yıldırım, şunları kaydetti: "Bunların iki lafının biri biz cumhuriyeti kuran partiyiz derler. İyi de cumhuriyeti kuran, bu ülkenin bağımsızlığı için mücadele eden Büyük Atatürk silah arkadaşları ve bu aziz millet cumhuriyeti kurduktan sonra bu ülkede İktisat Kongresi'nde alınan kararlarla Türkiye'yi sanayiye taşıyacak önemli yatırımları yaptı. O dönemden sonra ne oldu, cumhuriyeti kuran partinin emanet edildiği kadrolar, hep vesayet peşinde koştular, darbecilerin arkasına gizlendiler, hizmeti tamamen unuttular. Ellerinden gelen bir iş yok. 'Acaba bir fırsat doğar da iktidar gücünü kapar mıyız' diye düşünüyorlar. Millete hizmet yapmadan iktidar olunmaz, olursanız da o koltukta kalamazsınız."

"4 milyon hemşehrimizin gönlünü kazandık"

AK Parti'nin İzmir'de gücünü artırmayı sürdürdüğünü kaydeden Yıldırım, İzmirlilere AK Parti hizmet siyasetinin farkını göstereceklerini ve 2019 yılında İzmir Büyükşehir Belediyesinin AK Parti kadrolarına geçmelerini izleyeceklerini dile getirerek "İzmir'de belki seçimi alamadık ama 4 milyon hemşehrimizin gönlünü kazandık. Bu bile bizim için en büyük zaferdir. Seçimlerden beri neredeyse 8 ay geçti. İzmir'de iyi kötü oturmuş bir toplu ulaşım sistemi vardı. Onu da bozdular. Trafik sıkışıklığını rahatlatacakları yerde arap saçına döndü. O günün şartları farklıydı. İzmir'i konuşmadılar. İzmir'i konuşmaktan kaçtılar. Çünkü İzmir'de konuşacak, anlatacakları bir şey yoktu. Neye sığındılar, 17 Aralık darbecilerinin, paralel yapının arkasına sığınarak seçim kampanyası yaptılar" diye konuştu.

Haberin Devamı

Dost modern darbe girişimleri

Milletin oyunu alan AK Parti'ye yönelik girişimlerin devam ettiğini söyleyen Binali Yıldırım, konuşmasına şöyle devam etti: "Milletin oyunu aldıktan sonra postmodern, dostmodern darbe girişimleri birbirini takip etti. Bir yandan millete hizmet ederken bir yandan hava yolunu halkın yolu yaparken hızlı tren özlemini gerçeğe dönüştürürken bir yandan asırlık poreyi Marmaray'ı hayalden gerçeğe dönüştürürken İzmir ve İstanbul'u komşu kapısı yaparken meğerse bu vesayetçiler 'nasıl bir yol bulurum da fırsat bulurum da iktidar gücünü ele geçiririm' diye çalıştılar. Tıpkı 60'da 80'de 28 Şubat'ta olduğu gibi, tıpkı 2007 Cumhurbaşkanlığı seçiminde olduğu gibi,17- 25 Aralık kompolsuunda olduğu gibi biz ülkeyi kaldkınıdrken bunlar da boş dudrmadılar onlar da çalıştılar. Hem onlarla uğraştık hem hizmetleri yaparak geldik. Bu işler de zannettiler ki biz de 'höt' deyince biz de şapkamızı alıp gideceğiz. Yağma yok millet arkanızda oldu mu ona ihanet edemezsiniz."

Ülkenin kalkınması için, siyaseti Türkiye'nin güçlenmesi için, doğu ve batının kuzey ve güneyin buluşturulması için çalıştıklarını kaydeden Binali Yıldırım, "Birlikte beraber olacağız. Her türlü düşünceye saygı duyacağız. Ama bu ülkenin toprak bütünlüğüne, ay yıldızlı bayrağına laf edenlere fırsat vermeyeceğiz. Bu bizim geleceğimizin teminatıdır. Bu bayrak bu hale kolay gelmedi. Şehitlerimizin kanının toprakla buluşmasıyla bu hale geldi. Ona halel getirecek hiçbir hareketi hoşgörüyle karşılayamayız. Bunun bayraktarlığını İstiklal mücadelesinin bayraktarlığını yapan İzmir yapacak" dedi.

Haberin Devamı

Binali Yıldırımın konuşmasında duygu dolu anlar


Silahların bırakılması, kardeşliğin devam etmesi için bir el uzatıldığını dile getiren Yıldırım, şöyle konuştu: "Geçmiş acılar artık sona ersin istendi. Bu bütün toplum tarafından anlayışla karşılandı. Hiçbirimiz askerlerimizin, güvenlik görevlilerinin şehit olmasını, istemiyoruz ancak bu uzatılan elde, bu olumlu yaklaşımı zaman zaman iyi hesap edemeyenler şunu mutlaka bilmelidir; Türkiye'nin toprak bütünlüğü tek devlet, tek vatan, tek millet, tek bayrak hassasiyetine karşı yapılabilecek doğrudan dolaylı her türlü hareket hiçbir zaman çözüm sürecidir diye değerlendirilemez. Çözüm süreci tek bayrak altında tek devlet altında bölgesel sorunlarımızın, etnik sorunlarımızın, sosyal meselelerimizin konuşarak görüşerek halledilmesi demektir. Ortalığı yakıp yıkarak, gencecik çocukları öldürerek, silahla insanları sindirerek çözüm süreci dayatanlar hüsrana uğramaya mahkumdur. Devlette hırs olmaz, devlet hukukla, insan haklarıyla ayaktadır. Devletin otoritesini zaaafa düşermeye kalkanlar şunu iyi bilmeli ne çözüm sürecinden ne kardeşlikten vazgeçiriz ne de ortalıkta at koşturmanıza müsaade ederiz."

Haberin Devamı

"Çatı aday kurguladılar o da başlarına çöktü, artçılar devam ediyor"

Yıldırım, 10 Ağustos'taki Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin halk oylamasıyla yapıldığını ve millet için hayatını ortaya koyan liderin Cumhurbaşkanı olduğunu ifade etti. Cumhurbaşkanı seçimi sırısanda vesayetçilerin kurtarıcı aday aradığını söyleyen Yıldırım, "Çatı aday kurguladılar o da başlarına çöktü. Halkın yaşadığı sorunlarla hemhal olmayan kimsenin bu ülkeye bir faydası olmaz, bunun böyle bilinmesi lazım. Çatı çöktü, artçılar devam ediyor. Bitmedi. Şimdi kendi aralarında birbirine girdiler. Birbirlerine daldılar mı işin kolayını da buldular 'MİT bizim partimizi karıştıyor'. MİTin işi gücü yok mu dünya kadar işi var. Her seçimde yenilmiş, yengilgiye doymamış birbiriyle kavgalı bir partiyle mi uğraşacak" dedi.

Konuşmasının sonunda İzmir'de CHP'li belediye başkanının İl Özel İdaresi mallarını satarken suç üstü yakalandığınıda söyleyen Binali Yıldırım, stat üzerinden siyaset yapılmamasını ve Çiğli'deki hastanenin önündeki yolun tamamlanması gerektiğini söyledi. AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican da kardeşliği bozmaya çalışanların bulunduğunu belirterek "Bizim inanmış yüreklerimiz, inanmış liderimiz, ona sımsıkı bağlı başbakanımız, geniş bir ailemiz var. Bundan sonra önümüzde başkanlık sistemi var. Bunu söylemekte sakınca görmüyorum" diye konuştu.

Çiğli İlçe Başkanı Özgür Kaner, ilçede hala çöp ve yol sorununun devam ettiğini dile getirdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!