Hamza Hamzaoğlu kimdir? Gaziantep maçında Galatasaray’ın başında olacak mı?

Güncelleme Tarihi:

Hamza Hamzaoğlu kimdir Gaziantep maçında Galatasaray’ın başında olacak mı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 29, 2014 13:04

Galatasaray’da 4 yıl forma giyen Hamza Hamzaoğlu, Galatasaray’ın teknik direktörlüğüne getirildi. Resmi sözleşme Pazar günü imzalanacağı için Hamza Hamzaoğlu, Gaziantep maçını tribünden izleyecek. Takımın başında Taffarel olacak.

Haberin Devamı

Prandelli’nin gönderilmesiyle Galatasaray’in başına Hamza Hamzaoğlu getirildi.

15 Ocak 1970 tarihinde Yunanistan’da dünyaya gelen Hamza Hamzaoğlu, futbol kariyerine 1989 yılında İzmirspor’da başladı.

İzmirspor’da 2 yıl forma giydikten sonra Galatasaray’a transfer oldu.

104 MAÇTA 10 GOL

1991'de transfer olduğu Galatasaray'da 1992-1993 ve 1993-1994 sezonlarındaki üst üste 2 lig şampiyonluğunun vazgeçilmez isimlerindendi. Hamzaoğlu, sarı-kırmızılı formayla 104 maçta 10 gol attı.

1995 yılında transferin son günü bonservis bedelini yatıran İstanbulspor’a transfer oldu.

Hamza Hamzaoğlu kimdir Gaziantep maçında Galatasaray’ın başında olacak mı

1999 yılında İstanbulspor’dan ayrıldı ve sırasıyla Siirt Jet-Pa, Alanyaspor, Yozgatspor, Konyaspor, Beylerbeyi takımlarından oynadı.

Haberin Devamı

2004 yılında futbolculuk kariyerine son noktayı koydu.

AKHİSAR MUCİZESİ

Hamza Hamzaoğlu’nun ilk çalıştırdığı takım 2008 yılında Malatyaspor oldu. Daha sonra Eyüpspor ve Denizlispor’u çalıştırdı.

Ancak teknik direktör olarak yıldızı Akhisar Belediyespor ile parladı.

Sezon bitime 10 hafta kala Akhisar Belediyespor'un başına geçen ve takımın o sezon ligde kalmasını sağlayan Hamza Hamzaoğlu, 2011-2012 sezonunda Akhisar Belediyespor'u Süper Lig'e taşıdı.

Akhisar Belediyespor'la Süper Lig'de 2 sezon görev yapan Hamza Hamzaoğlu, mütevazı kadrosuna rağmen lige renk kattı.

A Milli Takım'daki görevi için Akhisar Belediyespor'dan ayrılma kararı alan Hamzaoğlu'nun çalıştırdığı Akhisar Belediyespor, 2013-2014 sezonunda ligde daha önce şampiyonluğa ulaşan Bursaspor, Fenerbahçe, Galatasaray ve Trabzonspor'u mağlup etmeyi başarmıştı.

Hamzaoğlu, Akhisar Belediyespor'dan ayrıldığında ligdeki takımlar içinde en fazla süre görev yapanteknik direktör konumundaydı.

Geçen sezonun sonunda Akhisar'daki görevinden ayrılan genç teknik adam, Fatih Terim'in A Milli takımın başına geçmesinin ardından Türkiye Futbol Federasyonu tarafından göreve çağrılmış ve yardımcı antrenörlük yapmaya başlamıştı.

Haberin Devamı

GALATASARAY TARİHİNDEKİ 57’NCİ TEKNİK ADAM

Hamza Hamzaoğlu, Galatasaray’ın tarihindeki 57’nci teknik adam olacak. Hamza Hamzaoğlu, ilk resmi sınavını 3 Aralık Çarşamba günü Ziraat Türkiye Kupası'ndaki Eskişehirspor maçıyla verecek.

Galatasaray'da bugüne kadar 19 yerli, 12 farklı ülkeden de 37 yabancı teknik direktör çalıştı.


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!