Kahraman temizlik işçisi konuştu

Güncelleme Tarihi:

Kahraman temizlik işçisi konuştu
Oluşturulma Tarihi: Kasım 29, 2014 14:33

Eskişehir'de 7. kattan düşen ve bu esnada aşağıda çalışan temizlik işçisi Şükrü Deniz tarafından tutulan 4 yaşındaki Ecrin Esen'in sağlık durumunun iyi olduğu açıklandı. Adeta Superman gibi küçük çocuğun imdadına yetişen Deniz, bugünkü mesaisine olayın gerçekleştiği Şahin Sitesi önünde başladı ve yaşananları, neler hissitteğini anlattı. O anlar güvenlik kamerası tarafından kaydedildiği ortaya çıktı.

Haberin Devamı

Gökmeydan Mahallesi Cumhuriyet Bulvarı'ndaki 7 katlı Şahin Sitesi'nde dün akşam saatlerinde meydana gelen olayda anne ve babası fabrika işçisi olan Ecrin Esen, evde kimsenin olmadığı sırada 7'inci kat penceresinden düştü. Olay sırasında sitenin önündeki yaya kaldırımını süpürmekte olan Odunpazarı Belediyesi'nin temizlik işçisi Şükrü Deniz fark ederek tutmaya çalıştı. Ecrin üzerine düştüğü temizlik işçisi ile birlikte yere yuvarlandı. Temizlik işçisi Şükrü Deniz olayda yaralanmazken yaralanan Ecrin 112 ambulansıyla Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Hastanesi'ne kaldırıldı.

BABA: KIZIMIN SAĞLIK DURUMU İYİ

Bilecik'teki bir mermer fabrikasında işçi olarak çalışan 39 yaşındaki baba Hüsnü Esen kızının ESOGÜ Hastanesi yoğun bakım serviste tedavisinin devam ettiğini söyledi. Ecrin'in sağlık durumunun iyi olduğu, doktorların yarın yoğun bakım servisinden çıkartıp normal servise alacaklarını söylediğini belirten baba Esen, kızını kurtaran temizlik işçisine de çok teşekkür etti.

Kahraman temizlik işçisi konuştu
7. Kattan düşen çocuğu havada yakaladı



Haberin Devamı

Hüsnü Esen şöyle konuştu: "Ben Bilecik'te çalıştığım fabrikadayken olay meydana gelmiş. Çocuğum pencereyi açıp aşağıya düşüyor. İlk ayakkabılarını atıyor aşağıya daha sonra kendisini atıyor. Sağolsun belediyedeki temizlik görevlisi yakalamış. O olmasaydı ölürdü. Ona çok teşekkür ederiz. Kızımın sağlık durumu iyi. Ayaklarında kırıklar var, başında da biraz morluklar var. Bilinci açık. Şuan yoğun bakımda tutuluyor, yarın servise alınacak. Çocuk anne ve baba diye konuşuyor bilinci açık. Herhangi bir tehlikesi yok. Tesadüfen temizlik görevlisini orada olması çocuğumun hayatını kurtardı. Ona çok teşekkür ediyorum. Ona Allah'tan dua ediyorum. Kendisini ziyaret edeceğiz. Yanına gideceğiz. O olmasaydı ölürdü. Ona çok dua ediyoruz."

TEBRİK TELEFONLARI ALIYORUM

Temizlik işçisi Şükrü Deniz de olaydan sonra çok sayıda tebrik telefonları aldığını söyledi. Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt'un da kendisini arayıp tebrik ettiğini belirten Şükrü Deniz olayla ilgili şöyle dedi: "Söyleyecek bir şey yok. Gören herkesin yapacağını tahmin ettiğim şey. Belediye başkanımız aradı. Başkan yardımcılarımız aradı. Çavuşlarım aradı. Hepsi tebrik etti. Vatandaşlar tebrik etti. Çocuğun sağlık durumu iyiymiş şuanda. İyiye gidiyormuş. Bana bir şey olmadı. Omzumda biraz incinme vardı o da geçti. Ağrı hissetmiyorum. Hiçbir şeyim yok. Ben o çocuğu orada gördüğümde benim de aynı yaşlarda kız çocuğum var. O aklıma geldi sadece. Başka hiçbir şey düşünemedim. Çocuklarım aklıma geldi. O yaşta benim küçük çocuğum var o aklıma geldi. Elimden geleni yapmaya çalıştım. Ailesiyle bir görüşmem olmadı. Şuan telaştadırlar ve hastanede çocuklarının yanındadırlar. Daha sonra bir teşekkür etseler yeter."

Haberin Devamı

Kahraman temizlik işçisi konuştu

ESNAFLAR: O BİR KAHRAMAN

Olayın meydana geldiği bulvardaki esnaflar da temizlik işçisi Şükrü Deniz'in bir kahraman olduğunu söyledi. Esnaflardan Sadık Örsel "Çöpçü arkadaş elini açıp tuttu. Tutmasa parça parça olurdu. Temizlik görevlisi arkadaşın yaptığı iş büyük bir cesaret ister. Çekiliverse çocuk parça parça olurdu. Temizlik görevlisine büyük bir ödül verilmesi gerekir" dedi. Bülent Ateş de "Arkadaşın göstermiş olduğu dünkü olay gerçekten kahramanlık örneği. Bunu her adamın yapacağını tahmin etmiyorum. Şükrü arkadaşımızı kutluyoruz, bir can kurtardı. Allah da işini gücünü rast getirsin" diye konuştu.Esnaflardan Ali Erdoğan da" temizlikçi kardeşimizi burada görüyorduk. Çok çalışkan bir insan. Cesaretinden dolayı tebrik ediyoruz" dedi.

Haberin Devamı

OLAY ANI GÜVENLİK KAMERASINDA

Bu arada 4 yaşındaki Ecrin Esen'in düşme anı yakındaki bir internet kafenin güvenlik kamerası tarafından kısmen kaydedil. Kafeteryanın kapısı açılınca düşme anı görüntüye yansımıyor ancak temizlik işçisinin ellerini açması düşme sonrası yerdeki görüntüler işyerinin güvenlik kamerası tarafından keydediliyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!