İngiltere’de 13 bin köle

Güncelleme Tarihi:

İngiltere’de 13 bin köle
Oluşturulma Tarihi: Kasım 30, 2014 00:29

İngiltere İçişleri Bakanlığı İngiltere’de 10 ila 13 bin kişinin köle olarak çalıştırılıyor olabileceğini düşündüklerini açıkladı.

Haberin Devamı

Bakanlık konu ile ilgili yayınladıkları raporda bu rakama fuhuşa zorlanan kadınların, özgürlüğü kısıtlanan ev hizmetlilerinin ve fabrika, tarla ve balıkçı teknelerinde çalışan bazı işçilerin dahil edildiğini belirtti.

Uzmanlar, bu rakamların daha önceki tahminlerin çok daha üzerinde oldğunu ve İngiltere’nin karşı karşıya olduğu “kölelik” probleminin gerçek boyutlarını gösterdiğini söyledi.

İçişleri Bakanlığı bu problemle etkin bir şekilde başedebilmek için çeşitli çalışmalar yürüttüklerini ve İngiltere’deki mahkemelere kölelik ile ilgili davalarda daha geniş haklar tanıyacak olan “Modern Kölelik Yasası”nın kısa süre sonra parlamentoda kabul edileceğini belirtti.

İngiltere’de köleliğe zorlanan kişiler arasında İngiltere doğumlu vatandaşların yanı sıra özellikle Arnavutluk, Nijerya, Vietnam ve Romanya’dan gelen göçmenlerin de bulunduğunu belirten bakanlık yetkilileri köleliğin engellenmesi ve kurbanların kurtarılabilmesi için bu ülkelerle ortaklaşa çalışmalar yürütüleceğini de söyledi.

Ayrıca İngiliz Elçilikleri’nin de yurtdışında insan ticaretini engellemek için çalışmalar yürüteceğini söyleyen yetkililer yerel yönetimlerin, kilise ve camilerin ve evsiz barınaklarının da kölelik kurbanlarını tespit etmek üzere bilinçlendirileceğini belirtti.


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!