"Kadın antrenörün erkeklerin dünyasında başarılı olacağını kanıtladım, bu bana yeter"

Güncelleme Tarihi:

Kadın antrenörün erkeklerin dünyasında başarılı olacağını kanıtladım, bu bana yeter
Oluşturulma Tarihi: Aralık 01, 2014 01:16

VOLEYBOLDA 1'inci ve 2'nci Lig'de görev yapan tek kadın antrenör olan Gül İlter, Salihli Belediyespor'la başarıdan başarıya koşuyor. Yeşil beyazlı ekibi 2011-12 sezonunda Süper Kupa'da yarı finale çıkaran, 2'nci Lig'de ise son üç sezonda bir kez 4'lü final, iki kez yarı final oynatan İlter, bu sezon da 6'da 6 yaparak takımını zirveye taşıdı.

Haberin Devamı

6 yıldır Salihli Belediyespor'un antrenörü olan 36 yaşındaki çalıştırıcı, "Bir kadın antrenörün de erkeklerin dünyasında başarılı olacağını kanıtladım. Bu benim için yüz tane kupaya değer" dedi.

Göreve ilk başladığı dönemde voleybol camiasında yadırgandığını, kadın ve tecrübesiz olmanın sıkıntılarını yaşadığını dile getiren Gül İlter, "Hakkımda yapılan olumsuz değerlendirmeler moralimi bozmaktan çok beni hırslandırdı. Yardımcı antrenörüm, masörüm, malzemecim olmadan görev yaptığım zamanlar oldu. Ama güçlüklerden yılmadan mücadelemi sürdürdüm. Yokluklara rağmen, mütevazı kadrolarla dev bütçeli rakipler karşısında önemli başarılara imza atmayı başardık" diye konuştu.

Kadın antrenörün erkeklerin dünyasında başarılı olacağını kanıtladım, bu bana yeter


Zaman içinde erkek meslektaşlarının bakış açısının değiştiğini sözlerine ekleyen Gül İlter, "Artık beni kabullendiler. Kendilerinden biri olarak görüyorlar. Ama bu hiç kolay olmadı" ifadesini kullandı. Kendisi dışında 1'inci ve 2'nci Lig'de çalışan kadın antrenör olmamasından üzüntü duyduğunu ifade eden İlter sözlerini şöyle tamamladı:
"Bence kulüpler kadın antrenörlere şans vermeli. Benim başarımda yönetimin ve camianın arkamda durmasının önemli payı var. Ben de bu desteğe takımı 1. Lig'e çıkararak karşılık vermek istiyorum."

Haberin Devamı

Kadın antrenörün erkeklerin dünyasında başarılı olacağını kanıtladım, bu bana yeter

DOĞUM ÖNCESİ DESTEK
Eşi Öner İlter'in kendisine büyük destek verdiğini ve 9 Şubat 2014'te Deniz Kaan isminde bir erkek bebek sahibi olduklarını dile getiren Gül İlter, "Doğum yapacağım gün bile takımımın İzmir'de Rota Koleji'ni 3-1 yendiği maçı izlemiştim. Oğlum doğduktan sonra hiç boş vaktim kalmadı. Tüm günüm Deniz Kaan ve takımla ilgilenerek geçiyor" dedi.

KADIN OLMAK AVANTAJ
Kadın antrenör olarak bir kadın takımı çalıştırmanın kendisi için avantaj olduğunu dile getiren Gül İlter, "Bayan psikolojisini iyi anlıyorum. Sonuçta onlardan biriyim. Oyuncularımla iletişimim çok iyi. Yönetimimiz profesyonel çalışıyor, biz bir aileyiz" yorumunu yaptı. İlter'in yardımcılığını ise Bora Şensoy ve Yunus Ünver yapıyor.

KÖLN'DE MASTER
Dokuz Eylül Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği Bölümü'nü bitirdikten sonra Ege Üniversitesi ve Köln Spor Akademisi'nde master yaptığını belirten Gül İlter, profesyonel olarak voleybol oynamadığını ancak üniversite takımlarında forma giydiğini söyledi. İlter, üniversite yıllarında ritmik cimnastikte dereceler elde ettiğini de ekledi.
Kadın antrenörün erkeklerin dünyasında başarılı olacağını kanıtladım, bu bana yeter

KADRO YENİLENDİ

Takımda geçen sezondan sadece Merve İzbilir ve Deniz Aslan'ın kaldığını kaydeden Gül İlter, "Venezuelalı Desiree Glod ve ABD'li Diane Copenhagen ile iki önemli yabancı takviyesi yaptık. Tanıdığımız oyuncuları transfer ettik. Genç ve profesyonel bir ekibe sahibim. Çok güçlü rakiplerimiz var, ligin çıtası yükseldi. Biz de iddialı olduğumuzu kanıtladık" şeklinde konuştu.

SALON DOLUP TAŞIYOR
Salıhli halkının kendilerine büyük destek verdiğini anlatan Gül İlter, 2 bin kişilik salonun her karşılaşmada dolduğunu vurguladı. 500 kadar seyircinin de dışarıda kaldığını ifade eden İlter, "Belediyemizin yeni bir salon projesi var. Biz Salihli'nin tanıtım elçileriyiz. Başarı geldikçe ilgi de arttı" dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!