Güle güle TUĞÇE

Güncelleme Tarihi:

Güle güle TUĞÇE
Oluşturulma Tarihi: Kasım 29, 2014 10:17

İki Alman kızı kurtarırken, yediği yumruk darbesiyle yoğun bakıma giren Tuğçe Albayrak’a veda edildi. Ailesi Tuğçe’yi yaşatmak için sonuna kadar savaştı. Ama doktorlar, “Umut yok” deyince, “Kızımız artık huzura kavuşsun” demekten başka çareleri kalmadı. Ve dün akşam makineler kapatıldı.

Haberin Devamı

TUĞÇE yaklaşık iki haftadır ölüme kar­şı, hayata tutunmak için savaştı. Ama beyindeki hasar çok büyük olduğu için onu hayata döndürmek mümkün olmadı. Ailesi iki hafta boyunca kızlarını kurtarmak için uzman doktorları dolaştı ve tüm dok­torlar aynı raporu verdi.

Aile çaresiz olarak, kurtuluşu olmayan kızlarının artık huzura ka­vuşması için Tuğçe’nin bağlı bulunduğu yaşam ünitesi makinesinin kapatılmasına izin verdi. Dün akşam Tuğçe’nin bağlı olduğu yaşam ünitesi makinesi kapatıldı.

Enişte Murat Çapri şöyle dedi: “İki doktor heyeti beyin ölümünün gerçekleştiği teşhisini koydu. Buna rağmen biz altı ayrı uzman doktor ve profesöre rapor­ları götürdük. Onlar da aynı teşhisi koydular.”

ÇARE KALMADI

“Tuğçe’nin huzuru kavuşması için makinenin kapatılmasından başka çare kalmadı. Tuğçe’nin organ nakli kimliği var. 18 yaşına girince, ‘Ben bunu kesinlikle yapacağım’ deyip gidip organ nakli kimliği almış. Tuğçe buydu işte. Organ nakli, onun arzusu. Biz buna saygı duymakla yükümlüyüz. Makineler kapatıldıktan sonra organ nakli gerçekleştirilecek. Ardından adli tıpa götürülüp otopsi yapılacak. Otopsi sonrasında Tuğçe, Almanya’da doğup büyüdüğü, okula gittiği yerde toprağa verilecek.”

O BİR MELEK

Başından itibaren Tuğçe’nin sağlık duru­mu ve aileyle ilgilenen Hessen CDU millet­vekili İsmail Tipi, Tuğçe’nin ve tüm acıya rağmen metanetli ailesinin bir gurur kaynağı olduğunu vurguladı. Tipi, “O bir melek” dedi.

SESSIZ KAHRAMAN

TUĞÇE’nin bu kahra­manlık öyküsü tüm gençleri etkiledi. Cuma günü Tuğçe’nin yaş günüy­dü. Çok sayıda insan hasta­nenin önüne gelerek Tuğçe için uyarı nöbeti tuttu. Nöbet öncesi Tuğçe için Facebook üzerinden mesaj yağdı:

Tuğçe seni unutma­yacağız, Sen bir kahra­mansın, Sen bir meleksin gibi mesajların yanında şiir yazanlar oldu. Tuğçe içilen yazılan Almanca bir şiirde şöyle denildi

Haberin Devamı

Sessiz kahraman Sen, cesaretli genç kadın Sen, güzel ve akıllı kadın Seninle gururlandım Hayatımın sonuna kadar da Bu böyle kalacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!