Borsa İstanbul’da 6 milyar dolarlık sukuk

Güncelleme Tarihi:

Borsa İstanbul’da 6 milyar dolarlık sukuk
Oluşturulma Tarihi: Kasım 29, 2014 00:59

ARALARINDA Türkiye’nin de pay sahibi olduğu İslam Kalkınma Bankası’nın (IDB) yurtdışında işlem gören 6.05 milyar dolarlık sukuku (kira sertifikası), Borsa İstanbul Borçlanma Araçları Piyasası Kesin Alım Satım Pazarı’nda nitelikli yatırımcılar arasında alım-satıma açıldı.

Haberin Devamı

Böylelikle Borsa İstanbul, ilk kez uluslararası bir finans kuruluşunun sukukunu işleme açmış oldu. Uluslararası İstanbul finans merkezi hedefi kapsamında önemli adım olarak görülen sukukun Borsa İstanbul’da işleme açılması dolayısıyla düzenlenen gong törenine, Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) Başkanı Vahdettin Ertaş, Borsa İstanbul Başkanı ve Genel Müdürü İbrahim Turhan, IDB Ahmad Mohamed Ali Al Madani katıldı.

DEVLET TAHVİLLLERİ

SPK Başkanı Ertaş, faizsiz finansal kurum ve ürünlerin oldukça önemli olduğunu ve gündemlerinin ilk sırada yer aldığını belirterek, “Nitekim Haziran 2013’te yaptığımız yeni kira sertifikası düzenlemesi ile uluslararası alanda kabul gören 5 yeni kira sertifikası türünü de ülkemize kazandırdık. İhraçların büyüklüğü yaklaşık 5 milyar dolara ulaştı” dedi. Kısa bir süre içinde uluslararası bir kuruluşun da tahvil ihracını Türkiye’de yapacaklarını kaydeden Ertaş, “Hatta bölge devletlerin de ihraçlarını burada yapması için ciddi bir görüşme trafiği var” dedi.
BİST Başkanı Turhan da, yakın bölgedeki kuruluşların hisse senedi halka arzlarının Türkiye’de yapılması için çalıştıklarını söyledi. Bu kapsamda bir arzın 2015 yılının hemen başında olacağını kaydeden Turhan şöyle konuştu: “İslam Kalkınma Bankası dışında başka kuruluşların da Türkiye’de borçlanma aracı ihracı için girişimleri var. Ayrıca Listing İstanbul projesi kapsamında yakın bölgedeki kuruluşlar Borsa İstanbul’da hisse senedi halka arzı yapmaya hazırlanıyor.”S

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!