Doğum günü veda günü oldu

Güncelleme Tarihi:

Doğum günü veda günü oldu
Oluşturulma Tarihi: Kasım 28, 2014 20:44

Almanya’da iki kızı tacizden kurtarırken saldırganın darbesiyle komaya giren Tuğçe Albayrak’ın yaşam ünitesi kapatıldı. Binlerce kişi ellerinde mumlar, balonlar ve çiçeklerle klinik önünde cesur kızın 23. yaşını kutladı.

Haberin Devamı

İKİ Alman kızına yardım etmek isterken saldırganın darbesiyle komaya giren Tuğçe Albayrak için yakınları, arkadaşları ve genç kızın cesur davranışından etkilenen binlerce kişi melek kız için Offenbach Sana Kliniği önünde doğum günü partisi düzenledi.

Doğum günü veda günü oldu


Beyin ölümü gerçekleştiği resmen duyurulan Tuğçe Albayrak’ın ailesi, cesur kızın bağlı olduğu yaşam ünitesini doğum günü akşamında kapattıracağını açıklandı.

Doğum günü veda günü oldu


İki yıl önce organ bağışı yaptığı da ortaya çıkan Tuğçe Albayrak, yaşama veda ederken organlarıyla yeni hayatlar kurtaracağı belirtildi.

Doğum günü veda günü oldu

Tuğçe’nin teyzesi Yasemin Çapri, Tuğçe’nin resminin olduğu pastayı kesmek isterken hıçkırıklara boğuldu.

‘Hepimiz Tuğçe’yiz’

Adı Almanya’da medeni cesaret ile anılmaya başlanan Tuğçe’ye 23. yaş günü düzenleyenler ‘Hepimiz Tuğçe’yiz’ dediler. Kliniğin önü balonlar, mumlar, çiçekler ve Tuğçe’ye sevgi dolu mesajlarla dolup taştı.

Sosyal iletişim ağında “Happy Birthday Tuğçe” adıyla organize edilen doğum gününde biraraya gelen yaşlı, genç farklı etnik kökenden gözü yaşlı insanlar, iki kızı saldırganın elinden almanın bedelini canıyla ödeyen iyilik meleğine “Seni asla unutmayacağız, ışıklar içinde uyu” dediler.

Tuğçe’nin yaş günü pastasını kesmek isteyen teyzesi Yasemin Çapri hıçkırıklara boğularak elindeki bıçağı bıraktı. Veda töreninde sanatçı David, Tuğçe’nin lise diploması kutlamasında çaldığı eseri piyano ile seslendirdi. Tuğçe’yi sevenler ülkenin dört bir yanından veda törenine akın etti. Vedaya Alman basını büyük ilgi gösterdi.

Doğum günü veda günü oldu


Hessen Başbakanı’ndan taziye mesajı

Hessen Başbakanı Volker Bouffier (CDU) ile Başbakan Yardımcısı Tarek El Waser, Tuğçe’nin ailesine başsağlığı dilediler. Başbakan Bouffier Tuğçe’nin başından geçenleri çok trajedik bir olay olarak nitelendirerek, “Şiddet kimden, hangi bayraktan gelirse gelsin bilinmelidir ki, bu toplumda yeri yok” dedi. Almanya Türk Toplumu da medeni cesaretin adını ‘Tuğçe’ olarak nitelendirdiklerini ifade etti.

Doğum günü veda günü oldu


Tuğçe ile gurur duyuyoruz

Frankfurt Başkonsolosu Ufuk Ekici, Tuğçe’nin toplum içinde yüceltilmesi gereken bir iş yaptığını söyledi. Türk toplumunun çok değerli bir evladını kaybettiğini kaydeden Ekici, “Baştan beri aile ile temas halindeydik. Hepimiz acıyı kalbimizde hissettik. Tuğçe hayatı pahasına topluma büyük bir duyarlılık örneği gösterdi. Bu bedel gözümüzü korkutmasın. Toplum bireyleri daha çok merak, daha çok ilgi ve müdahil olmalı. Keşke hayatta kalsaydı da duyarlı olmak gerektiğini bağıra bağıra söyleseydi. Başta olay esnasında yemek yiyenler, arkadaşları ve restoran görevlileri olmak üzere herkesin kendisini sorgulaması lazım. Çok çok üzgünüz” dedi.

Doğum günü veda günü oldu


Önünde diz çöküyoruz

Hessen Milletvekili Turgut Yüksel de “Sözün bittiği yerdeyiz. Bir baba olarak, ailenin hislerini çok iyi anlayabiliyorum. Acılarını paylaşıyorum. Tuğçe’nin cesareti önünde diz çöküyoruz. Acı sona rağmen kimse şiddet karşısında bana ne dememeli. Şiddete bütün toplum olarak karşı çıkmalıyız” diye konuştu.

Doğum günü veda günü oldu


Tuğçe için imza kampanyası başlatıldı

Diğer yandan Hannover’den Karl Lamper adlı bir kişinin internette “Başkalarının görmemezlikten geldiği bir olayda cesurca davrandığı ve yardım ettiği için Tuğçe’ye Alman Liyakat Nişanı verilmeli” şeklinde başlattığı imza kampanyasına kısa sürede 28 bin kişi katıldı.
Alman Cumhurbaşkanı Gauck’a hitaben kaleme alınan imza kampanyasında “Alman liyakat nişanı hiç kimseye gıyabında verilmiyor. Ancak Tuğçe için bir istisna yapılmalıdır. Bu genç kadın çok cesur olduğunu gösterip ve başkalarının hiç yapamadığı bir şekilde duyarlı davrandı. Daha fazla söze hacet yok. Teşekkürler Tuğçe. Hayata tekrar dönemesen de bu ödülü hakettin. Sen bizim için örnek bir insansın” denildi.

Doğum günü veda günü oldu


Bir kampanya da ATÖF ile TÖDER’den

Almanya Türk Öğretmenler Dernekleri Federasyonu (ATÖF) ve Hessen Türk Öğretmen Derneği de okullardaki insanlık dersini taçlandırmak için ‘Tuğçe sınıfı’ kampanyası düzenleyeceklerini açıkladılar. ATÖF ve TÖDER öğretmen adayı Tuğçe’nin eğitim dünyasının büyük kaybı olduğunu belirttiler.

Doğum günü veda günü oldu

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!