En sağlıklı ev icat edildi

Güncelleme Tarihi:

En sağlıklı ev icat edildi
Oluşturulma Tarihi: Kasım 30, 2014 17:32

Gün ışığı görmek vücudun ritmini düzen sokan faktörlerden bir tanesi. Ondan uzun vadede mahrum kalanlar ya da gece çalışıp gündüz uyuyanlarda depresyon, anksiyete görülme olasılığı artıyor. Hatta bazı kuzey ülkelerinde sadece bu yüzden depresyona girenler için devlet yaz tatilinin bedelini karşılıyor.

Haberin Devamı

Bu araştırmalar, mimarları ve bilim adamlarını da harekete geçirdi. Londra'da bir şirket tarafından daha az stres ve daha sağlıklı bir yaşam için transparan bir ev icat edildi. Tavanı ve duvarı camdan oluşan ev sayesinde, içinde yaşayanların daha fazla güneş ışığı almaları sağlanacak. Düzenli olarak güneş ışığı görenlerin de günlük biyolojik ritmleri düzenli çalışacak.

En sağlıklı ev icat edildi
En sağlıklı ev icat edildi

ULTRAVİYOLE IŞINLARI ENGELLİYOR, DIŞARIYA KAPATILABİLİYOR

The Photon Space (Foton Boşluğu) adı verilen, transparan evlerde çok katlı ve yüksek performanslı cam duvarlar kullanılacak. Camların bir özelliği de istenildiği zaman akıllı telefonlar sayesinde tamamen dışarıya karartılabilecek olması, böylelikle mahremiyet de korunabilecek. Son derece teknolojik camlar yine insan sağlığı için zararlı ultraviyole ışınları yüzde 99.9 engellerken, ses izolasyonu da yüzde 85 oranında olacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!