Papa trafik yapmadı

Güncelleme Tarihi:

Papa trafik yapmadı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 29, 2014 01:07

Başkent’te 2006’da Papa 16. Benedict’in ziyareti sırasında trafikte yaşanan keşmekeş bu kez gerçekleşmedi. Dün Ankara’ya gelen Papa Francis’in ziyaretindeki sıkı güvenlik önlemlerine rağmen trafik akıcılığını korudu.

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın davetlisi olarak dün Ankara’ya gelen Katolik Hristiyanların ruhani lideri ve Vatikan Devlet Başkanı Papa Francis’in ziyareti sırasında, Başkent’te beklenen trafik kaosu yaşanmadı. Anıtkabir, Cumhurbaşkanlığı Sarayı ve Diyanet İşleri Başkanlığı’na giden Papa’nın ziyaretleri sırasında trafikte, herhangi bir yığılma meydana gelmedi.
Saat 13.00’te Ankara Esenboğa Havalimanı’na inen Papa Francis’in Ankara’daki ilk durağı Anıtkabir oldu. Ankara Emniyeti, Papa’nın ziyareti esnasında Anıtkabir ve çevresinde kuş uçurtmadı. Yoğun güvenlik önlemleri çerçevesinde Gençlik Caddesi ve Akdeniz Caddesi araç trafiğine kapatıldı.

KISA SÜRELİ YOĞUNLUK

Ara sokaklarda ve bazı bölgelerde yoğunluk görülse de, uzun araç kuyrukları oluşmadı. Anıtkabir’in ardından Cumhurbaşkanlığı Sarayı’na giden Papa’nın geçtiği tüm güzergahlar araç trafiğine kısa süreli olarak kapatıldı. Cumhurbaşkanlığı Sarayı’ndaki temaslarının ardından Papa, Diyanet İşleri Başkanlığı’na geçti. Ziyaretin akşam saatlerinde gerçekleşmesine rağmen Başkent trafiğinde herhangi bir aksama meydana gelmedi.

Haberin Devamı

AMBULANS MAHSUR KALMIŞTI

2006 yılında Ankara’ya ziyarete gelen Papa 16. Benedict’in Ankara’yı ziyaretinde, trafik keşmekeşi yaşanmıştı. Papa’nın ziyaretine 1.5 saat kala Eskişehir Yolu trafiğe kapatılırken, Diyanet İşleri Başkanlığı’nın arkasında bulunan Atatürk Araştırma Hastanesi’ne ait bir ambulans da Bilkent’ten Eskişehir Yolu’na trafiğin akmaması nedeniyle trafikte mahsur kalmıştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!