Barbaros’un izinde bir ‘Güneş’

Haberin Devamı

SIRADIŞI’nın bu haftaki konuğu Bodrum merkezli Barbaros Yatching’in yönetim kurulu başkanı Barbaros Güneş. O, bu sektöre deyim yerindeyse çağ atlatan isimlerden biri. Hem okullu, hem alaylı... DEÜ Turizm İşletmecilik ve Otelcilik mezunu. İş hayatına büyük otellerde animatörlük yaparak başladı. Sonrasında ön büroda çalıştı. Seyahat acentelerinde operasyon müdürlüğü yaptı. Bir dönem kaptanlığa merak saldı. Teknesiyle mavi yolculuk turları yaparken, denizcilik tabiriyle karaya vurdu. 1994’te kendi işini kurdu. 10 yılda çok yol aldı. Yat turizminde Türkiye’nin öncü firmalarından, yükselen değerlerinden biri olmayı başardı. Bunu da hep ‘ilk’leri hayata geçirerek gerçekleştirdi. Guletlerle daha önce hiç yapılmamış, denenmemiş turlar yarattı. 10 binin üzerinde misafir ağırladı. “Sırrımız, en iyi bildiğimiz işi yapmak” diyen Barbaros Güneş, hem işte, hem de özel hayatta sade ve basit yaşamıyla dikkat çekiyor. Yoğurtsuz yapamıyor. Yıllarca lisanslı olarak oynadığı futbolu şimdilerde halı sahada sürdürüyor. İyi bir Fenerbahçeli. Aynı zamanda madalyalı bir yüzücü. Şaka değil, hala pul biriktiriyor.

Haberin Devamı

Barbaros’un izinde bir ‘Güneş’

HAYAT FELSEFESİ
Hem işte, hem de özel hayatta sade ve basit olmak.

OTOMOBİL
Önceliğim güvenlik, konfor

* İlk arabam bordo bir Hyundai Accent’ti. Şimdi, 2010 model siyah renkli Mercedes C-180 kullanıyorum. Bir otomobilden öncelikli beklentilerim güvenlik ve konfordur. Trafik kurallarına olabildiğince dikkat ederim. Uzun yolda hız limitleri dahilinde kalmaya özen gösteririm. Yayalara ve diğer araçlara saygılı olmaya çalışırım.

BESLENME
Kahvaltıda yoğurt mutlaka

* Kahvaltısız güne başlamam. Sahanda tereyağlı yumurta, peynir, zeytin ve yoğurt olmazsa olmazlarımdır. Ceviz, badem, fındık ve kuru meyveleri de soframdan hiç eksik etmem. Tabii ki mevsimine göre domates, salatalık, biber ve yeşillikler de zeytinyağı eşliğinde her zaman yerini alır. Reçel ve bal gibi tatlı besinleri ise yemem. Öğlenleri dışarıda yerim ve sebze ağırlıklı beslenirim. Akşamları çok geç saate kalmadan hafif bir şeyler tüketmeye çalışırım. Yemek seçmem. Dünyadaki tüm mutfaklardan yiyebilirim. Bu yüzden dünyanın neresinde olursam olayım hiç aç kalmam. Güveçte kuru fasulyenin bende özel bir yeri vardır. Zorda kalırsam, mutfakta başımın çaresine bakabilirim. Yemek yapmak elimden gelir ama hobilerim arasında değildir. Balığı da kendim seçersem buğulamasını çok iyi yaparım.

Haberin Devamı

Barbaros’un izinde bir ‘Güneş’

MEKAN
Güler yüz, hijyen, manzara

* İş icabı çok gezmek ve gidilen ülkelerde dışarıda yemek zorunda olduğum için özellikle Avrupa’da çok farklı yerlerde yemek yedim. Ancak favori mekânlarım Yunan tavernaları, ülkemizde de balık restoranlarıdır. Gönül rahatlığıyla Leros Adası’ndaki Mylos ve Zorbas ile Bodrum’daki Gemibaşı’nı tavsiye edebilirim. Bir mekanda güler yüz, temizlik ve tabii ki manzara ararım.

SPOR
Madalyalarım hala durur

* Spor yapmayı da, seyretmesini de çok severim. Yıllarca lisanslı olarak futbol oynadım. Şimdilerde halı sahalarda devam ediyorum. Bir dönem lisanslı yüzdüm. Şu an yine düzenli olarak yüzmeye çalışıyorum. Yüzdüğüm dönemlerden birkaç madalyam halen evde durur. İyi bir Fenerbahçeliyim. Zamanında birçok spor dalına ilgim oldu ve oynadım. Ancak seyretmesini çok sevmeme rağmen tenis oynama fırsatım hiç olmadı.

Haberin Devamı

TATİL
Adalar, Fethiye ve Göcek

Barbaros’un izinde bir ‘Güneş’

* Yılda 4-5 kez ailemle birlikte tatile çıkmaya çalışırım. Ancak 1 haftanın üzerine çıkmaz. Bazen hafta sonu için bile bir yerlere gitmeye çalıştığım olur. Yurt dışı için favori yerlerim Yunan adaları. Yurt içinde ise Fethiye ve Göcek. Meslek icabı çok seyahat etmek zorunda olduğumdan açıkçası tatilin benim için çok özel bir anlamı yok. ‘Çocuklarla baş başa zaman geçirebilmem tatilin en sevdiğim yönüdür’ diyebilirim.

HOBİ
Şaka değil, pul biriktiriyorum

* Yüzmek, futbol oynamak, kitap okumak, gezmek, maça gitmek, müzik dinlemek hobilerim arasında. Elimde sürekli okuduğum bir kitap bulunur. Tarih, kişisel gelişim ve mesleki eserler öncelikli tercihlerimdir. Müzik konusunda hiç yeteneğim yok ama iyi bir dinleyiciyim. Şaka değil, çocukluğumdan beri süre gelen geniş bir pul koleksiyonum var. Fırsat buldukça da sinemaya giderim.

Haberin Devamı

Barbaros’un izinde bir ‘Güneş’

KARİYER
Animatörlükle başladım

* Sırasıyla Mersin Erdemli Akdeniz İlkokulu, Antalya Anadolu Lisesi, Dokuz Eylül Üniversitesi Turizm İşletmecilik ve Otelcilik Bölümü’nü bitirdim. Bugüne kadar büyük otellerde animatörlük yaptım, ön büroda çalıştım. Seyahat acentelerinde operasyon müdürlüğü yaptım. 1994’te kendi işimi kurdum. Bir dönem de kaptanlık yaptım. Çocukken avukat olmak isterdim. İlkokulda okurken stadyumunda çekirdek satmış ve ilk paramı kazanmıştım.

Barbaros’un izinde bir ‘Güneş’

MODA
Tarzım daha çok spor

* Modayı olabildiğince takip etmeye çalışırım. Genellikle spor giyinirim. Yazın pastel renkleri tercih ederim. Kışın genellikle koyu giyinirim. Kıyafetlerimi hazır alırım. Ortalama bir bedenim olduğu için üstüme göre giysi bulmakta zorlanmam.

Haberin Devamı

SEVİMLİ DOSTLAR
Yavru Golden’ımız var

* Şu an bir Golden Retriever yavrusu bakıyoruz.

KİMDİR?
Adı: Barbaros Güneş
Doğum yeri ve yılı: Ankara, 1971
Eğitimi: Dokuz Eylül Turizm İşletmecilik ve Otelcilik Bölümü
İşi: Barbaros Yachting Yönetim Kurulu Başkanı
Burcu: Yay
Medeni durumu: Filiz Güneş’le evli, Denizer ve Denizhan adında iki oğlu var.

Yazarın Tüm Yazıları