Fransa Büyükelçiliği'nden İTB'ye ziyaret

Güncelleme Tarihi:

Fransa Büyükelçiliğinden İTBye ziyaret
Oluşturulma Tarihi: Kasım 30, 2014 01:05

FRANSA Büyükelçiliği Ekonomi Müsteşarı Sylvain Berger ve Fransa İzmir Konsolosu ve Ege Bölgesi Ticaret Ateşesi Zeliha Jale Toprak, İzmir Ticaret Borsası (İTB) Meclis Başkanı Barış Kocagöz'ü makamında ziyaret etti.

Haberin Devamı

İzmir Ticaret Borsası Meclis Başkanı Barış Kocagöz, Sylvain Berger ve Zeliha Jale Toprak'ın ziyaretlerinden duyduğu memnuniyeti ifade ederek, İTB'nin 123 yıllık tarihiyle Türkiye'nin en eski ve köklü borsası olduğunu, Fransa ile Türkiye arasında tarım alanında yapılabilecek birçok ortak proje ve işbirliği olanağının bulunduğunu, bu konuda her zaman destek vermeye hazır olduklarını belirtti.

İzmir Ticaret Borsası üzüm salonu ve pamuk korbeyinde incelemelerde bulunan Sylvain Berger, Barış Kocagöz'den İzmir ve Ege Bölgesi'nde pamuğun genel durumu, İzmir Ticaret Borsası faaliyet alanları ve salon işlemleri konusunda bilgi aldı. Borsa'nın tarım alanındaki faaliyetlerinin yanı sıra projeleri konusunda da bilgilendirilen Berger, iki ülke arasındaki olası işbirliklerine açık olduklarını ifade etti. Berger, projelerle ilgili olarak Fransa Tarım Müsteşarlığı ile görüşülerek destek alınabileceğini belirtti.

Haberin Devamı

Fransa Büyükelçiliğinden İTBye ziyaret


Görüşmeler esnasında, İzmir Ticaret Borsası'nın dünyanın en büyük ticaret platformlarından biri olan Paris'teki Rungis Hali gibi tarımsal ticareti yüksek standarda taşıma konusunda oldukça önemli bir yapılanmayı Türkiye ve İzmir'e kazandırmaya yönelik çalışmalar konusunda da bilgi edinen Sylvain Berger, bu projenin ülke için oldukça doğru bir yatırım olacağını belirtti ve konuyla ilgili olarak her türlü iş birliğine açık olduklarını ifade etti.
Görüşmenin sonunda İzmir Ticaret Borsası Meclis Başkanı Barış Kocagöz tarafından Fransa Büyükelçiliği Ekonomi Müsteşarı Sylvain Berger ve Fransa Konsolosu Zeliha Toprak'a günün anısına İzmir Ticaret Borsası Tarihçe Kitabı ve plaket takdim edildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!