Demirtaş: Hem başbakan hem MHP, Dersim'de provokasyon yaratmak istedi

Güncelleme Tarihi:

Demirtaş: Hem başbakan hem MHP, Dersimde provokasyon yaratmak istedi
Oluşturulma Tarihi: Kasım 28, 2014 16:15

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin bugün gerçekleştirdiği Tunceli ziyaretini değerlendirdi. Bütün siyasi partilerin Türkiye'nin her ilinde siyasi çalışma yapabileceklerini söyleyen Demirtaş, " Bu konuda hiçbir sorunla karşılaşmamaları bizim temel dileğimiz. En çok sorunla karşılaşan parti olarak, bunu biz daha çok yaşıyoruz" dedi.

Haberin Devamı

SÖZLER TAHRİK EDİCİ
Partisinin İstanbul Şişli'de düzenlediği toplantıda bu konudaki soruyu yanıtlayan Demirtaş," Dersim'e, Dersimlilere meydan okumaya dönüştüğü için, Dersim halkı da günlerdir, eylem ve protesto gösterileri yapıyorlar. Dersim halkının 37-38'de başlayan acısı, yaşadığı bütün o sorun, sıkıntıları görmezden gelip, bunlara dönük hakaretvari bir dil kullanmak Dersimlinin değerlerine, inançlarına hakaret ettikten sonra, ' Ben bunu bir de Dersim'de tekrarlayacağım' demek, oradaki insanları başlı başına tahrik etmektir" diye konuştu.

RANTA DÖNÜŞTÜRMEK KİMSENİN HAKKI DEĞİLDİR
Demirtaş , "Hem Başbakan, hem MHP bu konuda ortak bir çalışmayla Dersim'de provokasyon yaratmak istemişlerdir. Yoksa siyasilerin her yere gitme, her yerde siyasi çalışma yapma hakkı vardır. Dersim'in acısı üzerinden bu siyasi çirkinliğe son verilmesi lazım. Dersim'de büyük bir katliam yaşanmıştır. Bu katliam Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin Parlamentosunun, hükümetinin, Bakanlar Kurulunun bizzati resmi kararlarıyla gerçekleşmiştir. Kimlerin nasıl yaptığı son derece açıktır. Buna rağmen bu acıyla alay etmek, hakaret etmek, üstün körü özür dileyip siyasi ranta dönüştürmek, hiç kimsenin haddi değildir. Bizler Dersim'deki hassasiyeti anlıyoruz .Hem hükümetin hem de MHP'nin oradaki hassasiyete saygı göstermesini beklerdik doğrusu" şeklinde konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!