Asfalt ağlattı

Güncelleme Tarihi:

Asfalt ağlattı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 29, 2014 01:07

Başkent’te, 750 TL ile 8 bin TL arasında değişen yüksek meblağdaki ‘asfalt katılım payı’ tebligatları ellerine ulaşan vatandaşlar, Büyükşehir Belediyesi’ne tepkili: “Bu rakamları ödememiz mümkün değil.”

Haberin Devamı

Ankara Hürriyet, son dönemlerde Başkentlilerin en çok şikayet ettikleri konulardan biri olan yüksek meblağdaki ‘asfalt katılım bedeli’ konusunda, vatandaşları dinledi.
Çankaya, Yenimahalle, Etimesgut ve Altındağ’dan gelen şikayetler üzerine bölgeleri gezen Ankara Hürriyet muhabiri, 750 TL ile 8 bin TL arasında değişen tebligatlarla karşılaştı.
Tepkiler, “Bir emeklinin üç maaşına bedel bu rakamı ödememiz mümkün değil” şeklinde olurken, Siteler’de esnaflık yapan Mehmet Arslantaş, şu ifadeleri kullandı:
“7 bin 842 TL’lik asfalt katılım bedelini görünce şok oldum. Dükkanımın ön cephesinden dolayı bin 500 lira, arka cephesi için 8 bin liraya yakın para isteniyor. Bu hakka hukuka uygun değil.”

Asfalt ağlattı

SADECE ANKARA KONUŞULUYOR

Haberin Devamı

Ödedikleri vergilerin yol, su, ve elektrik olarak kendilerine geri dönmesi gerektiğini kaydeden Gülse Sevim adlı vatandaş ise, asfalt katılım bedellerine şöyle tepki gösterdi:
“Ankaralı bir vatandaş olarak, verdiğimiz vergilerin nereye gittiğini merak ediyorum. Eğer belediye asfalt parasını da bizden alacaksa, o zaman bir rutin vergileri ödemeyelim. Her hizmet karşılığı bizden ayrı ayrı para alınsın. Diğer büyük illerde böyle bir problem yok. Sosyal medyada sadece Ankara konuşuluyor. Yetkilerden bir açıklama bekliyoruz.”

GÖK: BÜYÜK HAKSIZLIKLAR YAPILIYOR

CHP Grup Başkanvekili Levent Gök, asfalt katılım payıyla ilgili kanunda değişiklik yapılması için TBMM Başkanlığı’na kanun teklifi vermişti. Konuyla ilgili Ankara Hürriyet’e değerlendirmelerde bulunan Gök, şunları söyledi:
“Yol harcamalarına vatandaşların katılmasının tahakkukunda büyük haksızlıklar yapılmaya devam ediliyor. Yazılı soru önergesiyle adaletsizce tahakkuk ettirilerek tahsil edilen asfalt katılım bedellerinin nerelere harcandığını sordum, 1.5 yıl geçmesine rağmen yanıt verilmedi. 2 Ağustos 2012 tarihinde verdiğim kanun teklifiyle adaletsiz uygulamanın düzeltilmesini sağlamak istedim. Teklifim komisyonlarda görüşülmeyi bekliyor. Bu konunun vatandaşlarımızı mağdur ettiğini biliyorum.”

Haberin Devamı

UYAR: YASAL DEĞİŞİKLİKLE ÇÖZÜLÜR

Büyükşehir Belediye Meclisi’nde görüşülen ve tartışmalara neden olan “2014 yılı asfalt metrekare birim fiyatı” ile ilgili konuşan BBP Meclis Üyesi İbrahim Uyar ise, vatandaşların şikayet ettiği asfalt katılım bedeli ücretinin, TBMM’de yapılacak yasal değişiklikle çözülebileceğini söylemişti.
CHP Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka da, Büyükşehir Belediyesi’nin tebligatlarla bildirdiği asfalt katılım payı bedellerini 10 Kasım’da TBMM Başkanlığı’na verdiği yazılı soru önergesiyle Meclis gündemine taşımıştı.

SOSYAL MEDYADA ‘KATILIM’ TEPKİSİ

@CengizTaşcı: Başkanım (Melih Gökçek) Ankara Mamak’ta oturan bir vatandaş olarak sokağımıza asfalt atılmadan asfalt parası geldi. Bilginize.
@bülenT: Ankara Büyükşehir Belediyesi asfalt ve kaldırım katkı payı uydurmuş evlerimize geldi.
@safakaltunal: Nur topu gibi yepyeni bir vergimiz daha oldu; “Asfalt Vergisi.” Pilot şehir olarak Ankara’yı seçmişler yakında ayak bastı parası da alır bunlar.
@BarbarosSansal: Ankara’da her daire, 500-700 TL kaldırım ve asfalt vergisini 2 taksitle bu yıl (2015) Gökçek’e verecek.
@fatmacozen: Binanın önüne asfalt atılmış bir vakitler. 286 lira istediler. Hadi neyse dedik. Bir arkadaşımıza 1250 lira asfalt vergisi geldi. Burası Ankara.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!