Sahte evlenme başvurularına tutuklama

Güncelleme Tarihi:

Sahte evlenme başvurularına tutuklama
Oluşturulma Tarihi: Kasım 28, 2014 14:37

İngiltere’nin başkenti Londra’da, sahte evliliklerin engellenmesine amacıyla belediyelere bir takım özel yetkilerin verilmesi ardından nikah başvuruları mercek altına alınıyor.

Haberin Devamı

Kuzey Londra’nın Enfield İlçesi yerel yönetimleri yeni yetkilerin verilmesi ardından, Temmuz ayından bu yana 12 şüpheli evliliğin ortaya çıkarıldığını duyurdu.

Sahte evlenme başvurularına tutuklama


Belediye’ye evlilik için başvuran kişilere yönelik yapılan araştırmalar sonucu İçişleri Bakanlığı (Home Office) ile işbirliğine geçildiğini kaydeden Enfield Belediyesi, bu durumdaki nikah işlemlerinin durdurulduğunu kaydetti.

‘GELİNLİĞİ TUVALETTE GİYDİ’

Türklerin yoğun olarak yaşadığı Enfield Belediyesi’nden yapılan açıklamaya göre söz konusu başvurulardan birisinde, evlenecek kişilerin birbirleri ile ilgili fazla şey bilmedikleri dikkat çekti. Nikah günü ise gelin adayı üzerinde bir kot ve eşofmanla gelirken, tuvalette üzerini değiştirerek, ölçüsü olmayan bir gelinlik giydi.

Durumdan haberdar edilen Home Office görevlileri, nikahı durdurup çifti sorguya aldıklarında, damat adayının üzerinde yüklü miktarda ‘nakit para’ ve olası sorulara karşı vermesi gereken yanıtların yazılı olduğu ‘kağıtlar’ buldular. Her iki kişi de tutuklanarak mahkemeye sevkedildi.

‘YÜZÜKLER BAŞKASI ADINA’

Bir başka olayda ise vize süresi bitmiş bir kişi nikah memurlarında şüphe uyandırdığı için Home Office’e bildirildi. Göçmenlik elemenlarının yaptığı sorguda, üzerinde başkasının isimlerinin yazılı olduğu nikah yüzükleri bulunan ve birbirinden farklı yanıtlar veren çift gözaltına alındı.

Konuya ilişkin bir değerlendirmede bulunan Enfield Belediyesi Kabine Üyesi Andrew Stafford, belediyenin sahte evlilikler konusunda Home Office ile yakın işbirliği içerisinde çalıştığını vurguladı. Bu konuda memurların daha dikkatli olduklarına işaret eden Stafford, “Yasaların suistimal edilmesine izin vermeyeceğiz” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!