Konak'ta vefa gecesi

Güncelleme Tarihi:

Konakta vefa gecesi
Oluşturulma Tarihi: Kasım 29, 2014 01:12

Konak Belediyesi tarafından ünlü bestekar ve söz yazarı Rüştü Şardağ anısına düzenlenen güfte yarışmasının ödülleri Atatürk Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen görkemli gecede sahiplerini buldu.

Haberin Devamı

Siyasetçi, yazar, besteci ve şair Rüştü Şardağ'ın ölümünün 20'nci yılında Konak Belediyesi'nce düzenlenen ve Türk müziğine yeni eserler kazandırmayı amaçlayan 'Rüştü Şardağ Güfte Yarışması'nın ödül töreni Ege Üniversitesi Atatürk Kültür Merkezi'nde (AKM) yapıldı. Törene; Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş'ın yanı sıra Rüştü Şardağ'ın kızları Sabah Şardağ, Gülçağ Şardağ, Çamlaraltı Koleji Yönetim Kurulu Başkanı Engin Dirikal, seçici kurul üyeleri ile çok sayıda davetli katıldı.

Konakta vefa gecesi

Türk Sanat Müziği'ne, 'Benzemez Kimse Sana', 'Bir Gece Ansızın Gelebilirim' gibi unutulmaz eserler kazandıran Rüştü Şardağ anısına düzenlenen yarışmaya Türkiye'nin farklı illerinden 100 güfte katıldı. Yarışmayı İzmir'den 'Dün seni görmüşler canım saz meclisinde' adlı eseriyle kazanan Nihat Demirkol'a ödülünü Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş verdi. İkinciliği 'Aşkım bir kördüğüm çözemiyorum' adlı eseriyle Yılmaz Yüksel kazanırken, Bodrum'dan Hicran Akçakaya 'Geceler' adlı güftesiyle üçüncü oldu. Seçici Kurul Özel Ödülleri ise Manisa'dan yarışmaya katılan Musa Kalkınç'a ve Balıkesir'den yarışmaya katılan Muzaffer Ateş'e gitti. Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş yarışmanın seçici kurulunda yer alan; Ahmet Ilgaz, Halim Yazıcı, Hayati Çiftçi, Şahin Çandır, Şengül Kıran, Dr. Teoman Önaldı, Yaşar Aksoy ile katkı koyan Burcu Tuna ve Aylin Onart'a da teşekkür plaketi sundu.

Haberin Devamı

Konakta vefa gecesi


Rüştü Şardağ'ın kızı Sabah Şardağ, yarışmanın düzenlenmesine öncülük eden Konak Belediyesi'ne ve emeği geçenlere teşekkür etti. Şardağ, "Bizim için hüzünlü bir gece olabilirdi ama içimiz sevinçle dolu" dedi.
Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş da Rüştü Şardağ'ın İzmir'in yetiştirdiği önemli değerlerden biri olduğunu belirterek, "İzmir belediyesinde başkan yardımcılığı, belediye meclis üyeliği, İzmir milletvekilliği yapmış, bu kentin sorumluluğunu duymuş bir insandı. Biz onu böyle bir gecede anmak istedik. Değerlere sahip çıkmak, vefa göstermek gelişmişlik duygusu olsa gerek" dedi.

Gece Devlet Sanatçısı İnci Çayırlı'nın Kültür Bakanlığı İzmir Devlet Türk Müziği Korosu ile birlikte verdiği konserle devam etti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!