CHP İzmir Milletvekili Susam borç yapılandırması için ek süre istedi

Güncelleme Tarihi:

CHP İzmir Milletvekili Susam borç yapılandırması için ek süre istedi
Oluşturulma Tarihi: Kasım 29, 2014 01:12

CHP İzmir Milletvekili ve Sanayi Ticaret Komisyonu parti sözcüsü Mehmet Ali Susam, yapılandırmaya başvurmak isteyenlerin vergi daireleri önünde uzun kuyruklar oluşturduğunu ifade etti, başvuru süresinin bir ay uzatılmasını istedi.

Haberin Devamı

Kanunun uygulanması sırasında bu türden sıkışıklıklar olmasını engellemek için Bakanlar Kurulu'na yetki verdiklerini hatırlatan Susam, "Farklı alanlarda, geniş kapsamlı bir yapılandırma sürüyor. Kanun Meclis'te görüşüldüğü sırada başvuru süresini yeterli gelmemesi durumunda Bakanlar Kurulu'na başvuru süresini bir ay uzatma yetkisi verdik. Başvuru süresi dolmak üzere ama halen vergi daireleri önünde uzun kuyruklar devam ediyor. Bakanlar Kurulu kendilerine tanıdığımız yetkiyi kullanmalı, yapılandırmadan faydalanmak isteyen vatandaşlarımızın önünü açmalıdır" diye konuştu.

Yapılandırma koşullarının ağır ve yetersiz olduğunu öne süren Susam, "Esnafın bir yandan yapılandırdığı vergi ve SGK prim borçlarını ödemesi, diğer yandan güncel vergisini ve SGK'sını yatırması mümkün değil. Kanun Meclis'te görüşüldüğü sırada uyardık, 36 aylık taksitlendirmenin yetersiz kalacağını, esnafın bu koşulda ödemesini yapmasının mümkün olmadığını, sürenin en az 60 aya çıkması gerektiğini söyledik" dedi.

Ülke ekonomisine durgunluğun hakim olduğunu ifade eden CHP'li vekil, "Devletin rakamları da yetersiz büyümeyi ve ekonomik durgunluğu işaret ediyor zaten. Fakat şöyle bir çarşıya, sanayi sitesine uğrayan, esnafın çayını içen durgunluğu hemen hisseder. Piyasalarda yaprak kımıldamıyor. Sanayi sitelerinden çekiç sesi yerine tavladan zar sesi geliyor. Yaşananlar üretim, ihracat ve istihdam yerine ithalata, AVM'ye inşaat rantına dayalı büyümenin sonucudur. Ara malı üretimini yapan KOBİ'ler, esnaf ve sanatkarların dayanacak gücü kalmadı. Devlet küçük işletmelerin sırtından yük alacağına, üzerine bir de iş güvenliği yasasıyla getirdiği gibi yeni yükler getiriyor. İş güvenliğinde tedbir alınması doğru bir uygulamadır, fakat tedbirler küçük işletmeleri zorlamadan, devletin imkanlarıyla gerçekleştirmelidir" diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!