Messi Mozart'tır Ronaldo Salieri

Dünyaca ünlü piyanist Lang Lang geçen günlerde Nou Camp’ı ziyaret etmiş ve Lionel Messi’yi “Futbolun Mozart”ı olarak nitelendirmişti.

Haberin Devamı

Bu benzetme aklıma Mozart ve Salieri’nin unutulmaz öyküsünü getirdi.

Tıpkı, Messi’nin olduğu bir dünyada ‘en iyi’ olmayı tek başına bir türlü başaramayan Cristiano Ronaldo ile yaşadıkları hikâye gibi…

***
Saray bestecisi Salieri kariyeri boyunca, özel hayatında bir çok skandal yaşayan Mozart’ın gölgesinde yaşamak zorunda kaldı. Bestelediği 45 operaya rağmen yüzyıllar boyunca Mozart’ın katili olarak anıldı!

Tıpkı Messi’nin gölgesinden bir türlü kurtulamayan Cristiano Ronaldo gibi…

***
Mozart tüm zamanların en iyi müzisyeniydi, Messi de futbolseverlerin büyük çoğunluğuna göre tüm zamanların en iyi futbolcusu. Salieri’nin en büyük şanssızlığı Mozart gibi bir dehayla aynı dönemde yaşamış olmasıydı.

Tıpkı Messi ile aynı dönemde yaşamak zorunda kalan Cristiano Ronaldo gibi…

Haberin Devamı

***

Lionel Messi, Cristiano Ronaldo ve Salieri’nin buluştukları bir nokta da var. Mozart yaşamı boyunca dehasıyla kazanmayı ve ayakta kalmayı bildi. Salieri’ye ise sahip olduğu yetenekler yetmedi, hep çalışması gerekti.Messi ve Ronaldo da birer futbol dehaları olmalarına rağmen sırtlarını buna dayamadılar. Her zaman kariyerlerine yeni başlayan bir genç futbolcu gibi daha çok çalıştılar. Öyle ki futbol tarihine onların adıyla geçen yeni rekorlar eklediler ve eklemeye de devam edecekler.

Elbette Cristiano Ronaldo, Salieri kadar şanssız değildi. Zirveye çıktığı anlar da oldu. Fakat bunun için de Messi’nin uzun bir sakatlık yaşaması gerekiyordu!..

Yazarın Tüm Yazıları