Dünya gençleri azınlığın gücünü tartışıyor

Güncelleme Tarihi:

Dünya gençleri azınlığın gücünü tartışıyor
Oluşturulma Tarihi: Kasım 28, 2014 11:12

11 ülkeden liseli delegeler, Üsküdar Amerikan Lisesi’nde dünya meselelerini tartışıp çözümler öneriyor.

Haberin Devamı

Birleşmiş Milletler Örgütü’nün alt kuruluşlarından biri olan Lahey Uluslararası Model Birleşmiş Milletler’e (THIMUN) bağlı olarak düzenlenen Türkiye Uluslararası Birleşmiş Milletler Konferansı (TIMUN), 46 okuldan 474 öğrencinin katılımıyla İstanbul’da gerçekleşiyor.
Türkiye’de Uluslararası Model Birleşmiş Milletler Konferansı düzenleyen ilk okul olma özelliğini taşıyan Üsküdar Amerikan Lisesi, Türkiye Uluslararası Model Birleşmiş Milletler Konferansı’na 21. kez evsahipliği yapıyor. Konferansın bu yılki teması ‘Azınlığın Gücü’.
Genç delegeler bu temanın altında azınlıkların sorunlarını ve dünyayı etkileyen diğer pek çok problemi her açıdan araştırarak çözüm bulmaya çalışacak. Güney Sudan’daki yasa dışı silah ticareti, Somali sorunu, Afrika’da temiz suya erişim ve sağlık sorunları ile Ukrayna’nın siyasi dengesizliği tartışılacak konulardan birkaçı.
Mısır, Almanya, Hollanda, İsrail, Filistin, Ürdün, İtalya, Norveç, Fransa ve Suudi Arabistan’dan 183, Türkiye’den ise 281 öğrencinin katılacağı konferansın onur konuğu Karabekir Akkoyunlu. Kendisi de 2001 Üsküdar Amerikan Lisesi mezunu olan Karabekir Akkoyunlu, öğretim üyesi olduğu Avusturya, Graz Üniversitesi’nde Güney Doğu Avrupa ve Modern Türkiye dersleri veriyor. 27 Kasım’da başlayan konferans 30 Kasım’da sona erecek.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!