Tuğçe için imza kampanyası başlatıldı

Güncelleme Tarihi:

Tuğçe için imza kampanyası başlatıldı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 28, 2014 11:06

Almanya'da iki Alman kızın yardımına koşup kafasına darbe aldıktan sonra girdiği komadan sağ çıkamayan Tüğçe'ye Federal Liyakat Nişanı'nın verilmesi isteniyor.

Haberin Devamı

Aldığı darbe sonucu girdiği komadan sağ çıkamayan Tüğçe Albayrak için bir imza kampanyası başlatıldı. Change.org web sitesinde yayınlanan kapmanyada, genç kadının cesaretinin ödüllendirilmesi talep ediliyor. Kısa süre içinde binlerce kişinin imzaladığı kampanya en son güncellendiğinde 15 bin destekçiyi buldu.

"HEPİMİZE ÖRNEK OLDUN"
"Herkesin görmezden geldiği olayda cesaret gösterip müdahale eden genç kadına Liyakat Nişanı verilsin" başlığı ile kampanya başlatan Karl Lempert ismindeki kişi, nişanın artık hayatta olmayan kişilere verilmediğine, ancak cesareti karşısında ağır bir bedel ödeyen Tuğçe için istisna yapılması gerektiğini belirtti. Lempert ayrıca, "Bu seni geri getirmese bile sen bu nişanı hak ediyorsun. Hepimize örnek oldun" ifadelerine yer verdi.

Haberin Devamı

Tuğçe'nin öğrencisi olduğu Gießen Üniversitesi'nin Başkanı Joybrato Mukherjee de, Tuğçe'nin cesaretinin bu kadar ağır ödemesi karşısında acı çektiğini ifade etti.


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!