Dokuz Eylül Güzel Sanatlar Fakültesi ödüle doydu

Güncelleme Tarihi:

Dokuz Eylül Güzel Sanatlar Fakültesi ödüle doydu
Oluşturulma Tarihi: Kasım 28, 2014 10:52

ALAÇATI Sanat Dostları (ASD) tarafından düzenlenen Anatolian Artisans Tasarım Yarışması'nda ödülleri Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi öğrencileri topladı.

Haberin Devamı

Genç sanatçıları desteklemek amaçlı sanat günleri düzenleyen Alaçatı Sanat Dostları bu kez Anatolian Artisans (AnArt) Derneği ile işbirliği yaptı. Ana teması "Gelenekten Bugüne" olarak belirlenen "An Art Tasarım Yarışması'nı kazananlar belli oldu. AnArt kurucusu Yıldız Yağcı ve uluslararası alanda tanınmış tekstil sanatçısı, ASD kurucu üyelerinden Suhandan Özay Demirkan, yarışmanın genç tasarımcıları geleneksel değerleri kullanarak çağdaş giysi ve aksesuar tasarımını teşvik olduğunu açıkladı.

Yarışmaya Türkiye genelinde üniversitelerde tekstil ve moda tasarım eğitimi almış ya da almakta olan 51 tasarımcı, toplam 170 tasarımla katıldı. Jüri finale kalan 14 tasarımcıdan uygulama kriterlerini de göz önünde tutarak ödülleri belirledi. Ödüller, İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanat Fakültesi'nde, Dekan Prof. Halil Yoleri tarafından tasarımcılara verildi.

Dokuz Eylül Güzel Sanatlar Fakültesi ödüle doydu


Birinci DEÜ Güzel Sanatlar Fakültesi Tekstil &Moda Bölümü öğrencisi Havva Deniz Kargı olurken, ikincilik ödülünü aynı okul ve bölümden Kıvanç Bulu kazandı. Üçüncülük ödülü de aynı okul ve bölümden Alper Okçu'ya gitti.

İzmir Ekonomi Üniversitesi Macaristan Erasmus Öğrencisi Judith Farkas Szeki de mansiyon ödülü kazandı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!