İşte Türkiye’nin en değerli caddeleri

Güncelleme Tarihi:

İşte Türkiye’nin en değerli caddeleri
Oluşturulma Tarihi: Kasım 29, 2014 00:59

JLL Türkiye Perakende Pazarı Raporu’na göre Türkiye’nin cadde perakende pazarında yedi lokasyonda deyim yerindeyse yer bulmak imkansız hale geldi. İstiklal Caddesi’nde 100 metrekarelik bir mağazanın aylık kirası ortalama 24 bin Euro’ya çıkarken, İstiklal Caddesi’ni sırasıyla Bağdat Caddesi ve Nişantaşı izliyor.

Haberin Devamı

75 ülkede faaliyet gösteren JLL, Türkiye “Perakende Pazarı Raporu” ile perakende pazarının nabzını tutuyor. JLL’in raporuna göre perakende pazarında ulusal ve uluslararası perakendecilerin Türkiye genelindeki büyüme hedefleri bakımından oldukça aktif bir görüntü gözlemleniyor ve bu söz konusu eğilimin önümüzdeki dönemde de devam etmesi öngörülüyor.

100 metrekarelik mağaza 24 bin Euro
JLL’in raporunda en dikkat çekici noktalardan biri cadde perakende pazarı oluyor. Rapora göre perakende sektörünün İstiklal ve Bağdat Caddeleri’ne yönelik talebi artıyor. Bu yılın 3. çeyrek sonu itibariyle İstiklal ve Bağdat Caddeleri’nde kira bedelleri bir önceki yıla kıyasla yüzde 6.67 artış gösterdi. Bu iki caddede birincil kira arzında metrekare fiyat ortalaması 240 Euro oluyor. Başka bir ifade ile, yüz metrekarelik bir mağazanın aylık kira bedeli 24 bin Euro’yu buluyor.

Haberin Devamı

Lüksün kalbi olmaya devam ediyor
Ortalama kira bedeli 200 Euro civarında olan Nişantaşı bölgesi, her zamanki gibi lüks markaların en önemli merkezi olmaya devam ediyor. İstanbul’un en gözde lokasyonları arasında olan Nişantaşı’nda 2015 yılında kira bedellerinin artan perakende talebiyle birlikte yükselmesi bekleniyor.

Bunun yanı sıra, rapora göre 2015 yılında İstiklal, Bağdat,Bahariye ve Beşiktaş Çarşı’da kira bedellerindeki yükseliş trendi sürecek. 2015’te Alemdağ ve Nispetiye Caddeleri’nde fiyatların mevcut seviyelerini muhafaza edeceği öngörülüyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!