Veda ederken de hayat kurtaracak

Güncelleme Tarihi:

Veda ederken de hayat kurtaracak
Oluşturulma Tarihi: Kasım 28, 2014 09:29

Offenbach’ta taciz edilen iki Alman kızı kurtaran ancak tacizcilerin saldırısı sonucu komaya giren Tuğçe Albayrak, 11 gün dayanabildi... Doktorlar, Tuğçe’nin beyin ölümünün gerçekleştiğini açıkladı. Başkalarını kurtarmak için hayatını veren Tuğçe, ölürken de yine başkalarına can olacak...

Haberin Devamı

TUĞÇE’nin beyin ölümü gerçekleşti ancak doktorlar, ailenin isteği üzerine yaşam destek ünitesinin fişini çekmedi. Ailenin talebi üzerine,

Veda ederken de hayat kurtaracak
Tuğçe’nin 23 yaşına basacağı bugün, yaşam destek ünitesinin fişi çekilecek. Bütün bunlara rağmen arkadaşları, Tuğçe’nin yaş günün kutlayacak.

Ve bugün saat 18.00’de hastane önünde bir araya gelecekler.

Başkalarını kurtarmak için hayatından olan Tuğçe, ölürken de hayat verecek... Çünkü genç kız, iki yıl önce organ bağışında bulundu... Tuğçe, Hanau yakınlarındaki Salmmünster kasabasında toprağa verilecek.

Veda ederken de hayat kurtaracak


Öğretmen adayı Tuğçe’nin yattığı Offenbach Sana Kliniği 11 gün boyunca dolup taştı. Hastane yönetimi, Tuğçe’nin yakınları, arkadaşları ve onlara güç vermek için hastaneye koşanlar için birinci katta büyük bir bekleme odası tahsis etti. Bekleme odası ve koridorların duvarları Tuğçe’nin fotoğraflarıyla süslendi.

Veda ederken de hayat kurtaracak


Tuğçe’nin sosyal paylaşım sitesinde en son paylaştığı Atatürk’ün resmi ve “Kasım ayında aşk başkadır, çünkü bize ölümsüzlüğü hatırlatır” yazısı oldu. Yüreği çocuklar için çarpan cesur kızın diğer paylaşımları ise şöyle: “Çocuklara işkence yapılan bir dünyayı sevmeyi ölünceye kadar reddedeceğim”, “Sivas 93 unutmadım, aklımdasın”, “Otistik çocuklara öğretmen dayağı...”

Veda ederken de hayat kurtaracak


KASIM’DA AŞK BİR BAŞKADIR...

Tuğçe, Atatürk’ün ölüm günü olan 10 Kasım’da bu
fotoğrafı paylaşmış, üzerine de şöyle yazmıştı:
“Kasımda aşk bir başkadır, çünkü bize
ölümsüzlüğü hatırlatır! Büyük bir
minnet ve saygıyla anıyoruz...”

SALDIRGAN BİLEREK VE İSTEYEREK YAPTI

Hessen CDUmilletvekili İsmail Tipi, saldırganın bilerek ve isteyerek Tuğçe’ye böyle bir saldırıda bulunduğunu söyledi ve şunları söyledi:
“Mc Donald’s restoranda bir saat boyunca müşterileri taciz etmiş. Bu kişi Tuğçemizi görmeden çarparak hayattan almadı. Ölümünü göze alarak kasten vurdu. Cezası da ona göre olmalı. Almanya’nın hukuk sistemine ve saldırganın hakettiği cezayı alacağına inancımız tam. Tuğçe’nin tacizden kurtardığı kızların yaşı küçüktü. Hukukun bu durumlarda en güzel cevabı vereceğine inanıyorum.”



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!