Vazifemi yaptım

Güncelleme Tarihi:

Vazifemi yaptım
Oluşturulma Tarihi: Kasım 28, 2014 01:30

Prof. Pekünlü’nün ‘eğitim hakkını engellemek’ten 2 yıl sonra hapse girmesiyle sonuçlanan davayı açan başörtülü eski öğrencisi süreç için konuştu: “Ben sadece hakkımı aradım. Adalete güveniyordum.”

Haberin Devamı

BAŞÖRTÜLÜ öğrencisi F.N.G.’nin 2012 Haziranı’nda fotoğrafını çekip derse almayarak eğitim hakkını engellediği gerekçesiyle 2 yıl 1 ay hapis cezasına çaptırılan Ege Üniversitesi Fen Fakültesi Astronomi ve Uzay Bilimleri eski Öğretim Üyesi Prof. Dr. Rennan Pekünlü, dün ‘Evren ve Evrim’ konulu son dersini verip, Foça Açık Cezaevi’ne teslim oldu. Kalabalık bir grubun destek verdiği Prof. Pekünlü son dersinde gözyaşlarını tutamadı. Prof. Pekünlü’den davacı olan öğrenci F.N.G. ise, aynı saatlerde Hürriyet’e konuştu. Ege Üniversitesi Fen Fakültesi Matematik Bölümü 3’üncü sınıf öğrencisi F.N.G., Prof. Pekünlü’nün cezaevine girmesi hakkında, “Ben vazifemi yaptım. Sonucuyla hiç ilgilenmedim. O adaletin verdiği bir karar. Ceza alıp almaması benim hissimle ilgili değil” dedi.

‘ŞARTLAR OLGUNLAŞTI’


Üniversitenin ilk yılında engelle karşılaştığını ve hakkını aradığını ifade eden kadın, sözlerini şöyle sürdürdü: “Fiili bir engelleme vardı. Ben vazifemi, üzerime düşeni yaptım. Aldığı ceza adli kurumların işi. Sonuç odaklı düşündüm. Mahkeme süreciyle de ilgilenmedim. Cezaevine girecek olmasını da haberlerden öğrendim. Zaten bu noktada adalete güveniyordum. Bu kararın ilk olması, son olması da beni çok ilgilendirmedi. Bu noktada başka biri de talep etseydi aynı sonucu alırdı. Birçoğu sindirildiği için, korktuğu için hak arama girişiminde bulunmadı. Zemin ve şartlar olgunlaşınca bunun gerçekleştiğini düşünüyorum.”

Haberin Devamı

‘Evren ve evrim’ dersiyle veda etti

İZMİR Ege Üniversitesi Fen Fakültesi Uzay Bilimi ve Astronomi Bölümü emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Rennan Pekünlü, dün ‘halka açık’ son dersini verdi ve cezaevine girdi. Kürsüye çıkan Pekünlü, “Bu son dersimiz değil. Daha yapacak çok işimiz var. Daha sona gelmedik” dedi. Evrenin gelişim sürecine ilişkin yaklaşık 1.5 saat süreyle ders veren Pekünlü, eşi ve yakın arkadaşlarıyla kendine ait arabayla Foça Cezaevi’ne gitmek üzere yola çıktı.Pekünlü, infaz hükümleri gereği 4.5 ay cezaevinde kalacak. Taylan YILDIRIM/DHA

Vazifemi yaptım

Haberin Devamı

Eşinin öperek veda ettiği Prof. Rennan Pekünlü, son dersini verdiği Bornova Belediyesi Nikâh Salonu’nda “Rennan Hoca yalnız değil” ve “AKP diktatörlüğü yıkılacaktır” sloganlarıyla karşılandı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!