Kolay başladı zor bitti

BEŞİTAŞ Asteras’tan 3 gömlek daha iyi takım. Ama yağmur altında ve ağır sahada Beşiktaş, çok kolay alabileceği bir maçtan beraberlikle ayrıldı.

Haberin Devamı

İlk yarı üç mutlak golü değerlendiremeyen ve 10 kişi kaldığında müthiş panikleyen Beşiktaş, şimdi İstanbul’da Tottenham’la grup 1.’liği mücadelesi yapacak. Atiba ve Veli Beşiktaş’ın temel direği. Dün evinde duran toplar dışında 75 dakika Beşiktaş’ın ceza sahasına giremeyen, kaleye gönderdiği tüm topları direkten dönen de dahil ceza sahası çevresinden gönderen Asteras’a kilit Atiba ve Veli’den geldi.
Son lig haftasının düşük performanslı iki oyuncusundan Gökhan Töre, Başakşehir Stadı’ndan daha hareketli, Olcay da daha hareketsizdi. Beşiktaş maçı 15. dakikada bitti zannetti. Gökhan’ın yüksekten gelen pasına ayak içiyle top yere inmeden vuran ve harika bir gol atan Demba Ba’ya yanımdaki Fenerbahçeli “Emenike’yi ikiye katlar bu adam” dedi. Ama aynı Ba 23. dakikada Veli’nin harika pasında attığı golden çok daha kolay pozisyonda bir gol kaçırdı. Yanımdaki Fenerli’ye baktım, herkes gibi şaşkındı. Demba Ba’nın gol attığı resmi maçlarda hiç yenilmediği için rahattık. Ama 72. dakikada Atiba kırmızı kartı görünce Portekizli hakem Manuel de Souza’ya 40 yıldır futbol izleyen, anlatan, yorumlayan biri olarak söylendim. ‘Ayıp’ dedim. Atiba’nın kolu ile beli arasında 25 derecelik açıyı kendisine, otoritesine itiraz sayması ve ilk sarı kartı göstermesi çok ağır bir karardı. Ve ikinci sarıdan kırmızı kartla Atiba oyun dışı kalınca Beşiktaş, son 15 dakikada dağıldı.

Liderlik çok önemli

Fenerbahçe maçında da gördük ki Beşiktaş kendi alanında yediği baskıya cevap vermede zorlanıyor. Ben dahil herkesin ‘komple bir takım’ dediği takımın rakipten baskıyı yediği sırada hem de 3. Sınıf bir takım Asteras karşısında bu kadar dağılmasını kabul etmek ve maçı 2-0’dan 2-2’ye getirdiğine inanmak gerçekten çok zor. Yani Beşiktaş kolay başladı zor bitirdi.
Avrupa Ligi’nde, Töre’nin asiste Kiev’li Yarmolenko’dan sonra ikinci oyuncu olduğunu, Chelsea’de 53 maçta 13 gol atan Ba’nı Beşiktaş’ta bu sayıya 16 maçta ulaştığını, Beşiktaş’ın isabetli pas oranında M’Gladbach ve Fiorentina’dan sonra 3. Takım olduğunu daha başlarda yazacaktım. Ama vazgeçmedim sonra yazıyorum. Gruptan çıktığı için tebrik ediyorum ama 75. dakikadan sonraki ne Beşiktaş’ı ne de Bilic’i anlıyorum. İstanbul’daki Tottenham maçı ve grup birinciliği Beşiktaş’ı 4 Şampiyonlar Ligi’nde gelen takımdan ve Avrupa Ligi’nde grup 1.’leriyle oynamaktan kurtaracağı gibi 2. Maçı da evinde oynama şansı verecek.

Yazarın Tüm Yazıları