4. yıldız kaçmasın diye yollandı

Güncelleme Tarihi:

4. yıldız kaçmasın diye yollandı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 28, 2014 00:20

Sarı kırmızılı yönetimin oy birliği ile aldığı karar öncesi “Ligde iddialı konumda iken artık bu hamleyi yapıp şampiyonluk hedefinden uzaklaşılmadan değişime gitmeliyiz. Bu şekilde başarı gelmeyecek” görüşünde birleşildi.

Haberin Devamı

TRABZONSPOR maçında fiilen, Anderlecht yenilgisi ile ise resmen Prandelli görevinden alındı. Galatasaray Yönetimi, 2-0’lık Anderlecht bozgunu sonrasında tecrübeli çalıştırıcının işine son verdi. Göreve geldikleri 25 Ekim 2014’ten bu yana “Prandelli’nin arkasındayız” mesajı veren yönetim, Brüksel dönüşü İstanbul’a iner inmez Point Otel’de toplantı yaptı. Sarı kırmızılı yönetim toplantısında idarecilerin tamamı “Prandelli gitsin” görüşünü savununca oy birliği ile ayrılık kararı alındı.

KARAR TRABZON MAÇINDA VERİLMİŞTİ

ASLINDA yönetim, bu kararı 72 saat önce Trabzon mağlubiyeti sonrasında almıştı. “Prandelli ile olmaz” görüşü öne çıkıp yönetim ‘Gitsin’ düşüncesinde birleşse de İtalyan teknik adamın yerine getirilecek antrenörün belirlenememesi ve hiçbir hoca çalışması yapılmaması nedeniyle Anderlecht maçına Prandelli ile çıkılmıştı. Ancak Belçika’da Avrupa defterinin kapanmasının ardından G.Saray yönetimi 4. yıldız treni de kaçmadan artık hamle yapmaları gerektiği görüşünde birleşti.

TAZMİNAT TOPLANTISI YAPILACAK

Haberin Devamı

TOPLANTIDA “Ligde iddialı iken bu hamleyi yapıp şampiyonluk hedefinden uzaklaşılmadan değişime gitmeliyiz. Prandelli’nin tazminatı, G.Saray’ın başarısı ve 4. yıldız hedefinden önemli olamaz. Bu şekilde başarı gelmeyecek. Futbola yılda 100 milyon dolar harcayan kulüp Prandelli’nin tazminatına takılmaz” denildi. Yönetim dün akşam tazminatı konuşmak için Prandelli’den görüşme talep etti.

AYRILIĞIN FATURASI 2 MİLYON EURO

AYRILIK kararı sonrasında Sportif Direktör Cenk Ergun, Prandelli’ye konuşup görüşme talep etti. İtalyan hoca görüşmeyi onaylarken yapılacak “Sezon sonuna kadar olan alacaklarını ödeyelim” teklifine de olumlu yanıt verecek. Yani Prandelli’nin faturası 2 milyon Euro olacak.

SON iDMANINA ÇIKTI

İtalyan çalıştırıcı, 50 dakika gecikmeyle geldiği çalışmada sadece 10 dakika sahada kaldı.

G.SARAY Yönetimi’nin kalemini kırdığı Prandelli, son idmanına sadece 10 dakikalığına çıktı ve hemen kulüp binasına girdi. Dün yapılan çalışmaya geç katılan İtalyan hocanın yokluğunda Taffarel ve Prandelli’nin yardımcıları takımın başındaydı. Çalışmanın 50. dakikasnda gelen Prandelli, idmanı 10 dakika izledikten sonra tekrar
tesislerin içine girdi.

Havaalanında protesto

Haberin Devamı

G.SARAY, Anderlecht maçı sonrasında Brüksel’den İstanbul’a protesto ile döndü. Atatürk Havalimanı’nda az sayıda taraftar, Selçuk ve Hamit’e, “Yuh olsun aldığınız paralara. Şerefiniz varsa aldığınız parayı iade edersiniz” diye tepki gösterdi. Takım, otobüse binerken ise yuhalandı.

Koltuğa 5 aday var

Galatasaray Yönetimi, başta Hasan Şaş-Ümit Davala ikilisi olmak üzere Gerets, Hagi, Susic ve Tolunay Kafkas üzerinde duruyor.

PRANDELLI ile yollarını ayırma kararı alan Galatasaray Yönetimi, Point Otel’de gerçekleşen zirvede yeni teknik direktör adaylarını masaya yatırdı. Birçok teknik direktör adayı ile toplantı biter bitmez temasa geçilirken, son günlerde adı sıkça Galatasaray ile anılan Mustafa Denizli, Hikmet Karaman ve Tugay Kerimoğlu’nun yönetimin alternatifleri arasında olmadığı öğrenildi.
Eskiler listede Fatih Terim döneminde yaşanan iki şampiyonlukta da yardımcı antrenörlük yapan HasanŞaş-Ümit Davala ikilisi ile birlikte sarı kırmızılı yönetim, Galatasaray’ın eski teknik direktörlerinden Erik Gerets, Hagi, Saffet Susic ve Tolunay Kafkas’ı da listesine aldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!