Milli Takım'ın şerefini kurtarmak İSKİ'ye mi emanet

Güncelleme Tarihi:

Milli Takımın şerefini kurtarmak İSKİye mi emanet
Oluşturulma Tarihi: Kasım 28, 2014 00:07

FENERBAHÇE Başkanı Aziz Yıldırım, TFF’ye “Milli Takım’ı eleştirmek suç mu” diye sorarak, “Milli Takım’ın şerefini kurtarmak TFF Başkanı’nın sorumluluğunda değil de İSKİ’ye mi aittir” dedi.

Haberin Devamı

Yıldırım, PFDK’nın verdiği 45 günlük hak mahrumiyeti cezasını onayan Tahkim Kurulu’nun duruşmalı savunma hakkı tanımamasına tepki gösterdi. Kulübün sitesinde kendisinin TFF Hukuk Müşavirliği’ne sevkini gösteren raporu yayınlayan Yıldırım, Tahkim’e yaptığı yazılı savunmayı da yayınladı.

HANGİ SÖZDEN DOLAYI CEZA VERELİM?

Cezanın neden verildiğinin açıklanmasını isteyen Yıldırım, “Karşı oy sahiplerini açıklayamayacağınız kadar çekindiğiniz kararınızla Aziz Yıldırım’ı susturamaz ve cezalandıramazsınız” dedi. Tahkim Kurulu’na on soru soran Yıldırım, “Soruların yanıtlanabilmesi halinde kurul tarafımdan, verilen cezayı onamakla serbest ve haklı kılınacaktır” dedi. Hangi sözünden dolayı ceza aldığının belli olmadığını savunan Yıldırım’ın sorduğu on sorunun özeti şöyle:

Haberin Devamı

NEDEN APAR TOPAR TALİMAT DEĞİŞTİRİLDİ?

14 Kasım’daki toplantımın hangi söylem suç içermektedir.
Aziz Yıldırım’ın hakem odasına girdiğine dair elinizde ya da dosyanızda tanık, hakem ya da TFF yetkilisine ait herhangi bir tesip var mıdır? Yoksa neden ligin ortasında apar topar talimat değişikliği yapılmıştır?
Hakemler üzerinde baskı kurmak suç değil ancak hakemle yüz yüze konuşmak, suç mudur?
“Madem ceza almadınız o halde 2010-11 Türkiye Kupası Şampiyonu kimdir ve o kupa şu anda nerededir” sorusu mu sportmenliğe aykırıdır?
Beşiktaş-İBB Kupa finalini ve ceza konusu bu finalin kulüp başkanlarının kim olduğunu hatırlatmak, suç mudur?
TFF’nin görev ve sorumluluklarını hakemlere devrederek; bu genç insanları toplumun önüne atmasını eleştirmek suç mudur?
Milli Takım’ın başarısızlıklarını olağanlaştırmaya çalışanları eleştirmek suç mudur? Milli Takım’ın şerefini kutramak TFF Başkanı’nın sorumluluğunda değil de İSKİ’ye mi aittir?
Sorumluluk ve yetkilerini mahkemelerde, ikinci başkanlarına yükleyip ortadan kaybolanları eleştirmek, suç mudur?
Aziz Yıldırım’ın konuşmamasını; hem de yüzünüze karşı konuşmamasını sağlamaya kalkışmak, sportmenliğe uygun mudur?
Atatürkçü, cumhuriyetçi ve laik olmak mıdır suç?

‘Hain’e tribün kapatma

PFDK Bursaspor’a Fenerbahçe maçındaki çirkin ve kötü tezahürat nedeniyle iki tribün kapatma cezası verdi. Yeşil beyazlı taraftarlar uzun süre Fenerbahçe kalecisi Volkan Demirel aleyhine ‘vatan haini’ diye bağırmıştı. Kurul aynı maçtan ötürü F.Bahçe’ye ise10 bin TL ceza verdi.

Hücum çalıştılar

Haberin Devamı

F.BAHÇE, Eskişehirspor hazırlıklarını dün hücum ve defans organizasyonları yaparak sürdürdü.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!