Tarım tek elden yönetilmeli

Güncelleme Tarihi:

Tarım tek elden yönetilmeli
Oluşturulma Tarihi: Kasım 28, 2014 01:27

TÜRK Sanayicileri ve İşadamları Derneği, (TÜSİAD) Türk tarım sektörünün tüm unsurlarını ele almak amacıyla düzenlediği ‘Gıda, Tarım ve Hayvancılık Rekabet Gücü’ konferansı düzenledi.

Haberin Devamı

Toplantı kapsamında TÜSİAD Tarım ve Tarıma Dayalı Sanayiler Çalışma Grubu öncülüğünde hazırlanan ve sektöre yönelik politikalara katkı sağlaması amaçlanan ‘Gıda, Tarım ve Hayvancılık Rekabet Gücü çalışması-Temel bulguları’ da paylaşıldı. Tarımın ‘tek elden’ yönetilmesi gerektiği paylaşılırken, Ulusal Gıda Bilgi ve İletişim Komitesi kurulması gerekliliğine, yeminli gıda müfettişleri sistemi kurulması ve uzun vadeli öngörülebilir staretijiler oluşturulması gerektiğine vurgu yapıldı.

KOORDİNASYON İHTİYACI

Paylaşılan temel bulgularda mevzuatta etkin gelişim ve uygulama için etkili bir koordinasyona ihtiyaç duyulduğu belirtildi. Bu durum da, gıda güvenliği ve güvenilirliği konularında tek yetkili bakanlık ihtiyacının ortaya çıktığı ifade edilirken, farklı bakanlıklar tarafından hazırlanan mevzuatın uyum ve koordinasyon içinde olması, başarı için olmazsa olmazlar arasındadır denildi. Raporda, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın Yüksek Planlama Kurulu üyesi olması ve tek yetkili bakanlık olarak koordinasyondan sorumlu olması gerektiğine vurgu yapıldı. ‘Umut Sofradan, Can Topraktan gelir’ başlıklı raporun açıklandığı toplantıya TÜSİAD Genel Sekreteri Zafer Ali Yavan ve TÜSİAD Yüksek İstişare Kurulu Başkan Yardımcısı ve Anadolu Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Özilhan ve TÜSİAD eski Başkanı Muharrem Yılmaz da katıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!