Almanya’daki yabancılar devlete yük çıkmadı

Güncelleme Tarihi:

Almanya’daki yabancılar devlete yük çıkmadı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 27, 2014 23:10

ALMANYA’da gözler pazartesi günü Başbakan Angela Merkel başkanlığında uyum zirvesiyle göçmenlere çevrilecek.

Haberin Devamı

Bu yılki uyum zirvesinin ana konusu göçmen kökenli çocuk ve gençlerin eğitim ve meslek eğitimi. İşyerleri meslek eğitiminde, aynı not ortalamasına rağmen Türk ve Arap isimlerinden daha çok Alman isimli gençleri tercih ediyor. Zirvenin hedefi bu konuda işverenleri ve kamuoyunu duyarlı hale getirmek.

TAM TERSİ ÇIKTI

İşte tam bu zirve öncesi 2012 göçmen raporu olarak bir araştırma kamuoyuna açıklandı. Bertelsmann Vakfı, Avrupa Ekonomi Araştırmaları Merkezi (ZEW) adlı enstitüye Almanya’daki yabancılar üzerine bir araştırma yaptırdı. Araştırma 2012 yılındaki verileri baz alıyor ve sadece yabancı pasaportlu 6.6 milyon yabancıyı kapsıyor. Almanya’da yerleşmiş bir kanı var. “Yabancılar devlet kasasına büyük yük.” Araştırma sonucu bunun tam tersini ortaya çıkardı.

22 MİLYAR EURO

Her yabancı yılda ortalama olarak, devletten aldığından 3 bin 300 Euro daha fazla vergi ve prim ödüyor. 6.6 milyon yabancının 2012’de devlete ödediği vergi ve sosyal prim miktarı 22 milyar Euro. Almanya’da bütçeye ödenen miktar toplam 1.02 trilyon Euro. Araştırmacılar diyor ki, yabancıların devlet kasasına ödeyecekleri miktar çok daha artırılabilir, eğer buradaki yabancıların eğitim düzeyi Almanların ortalamasına çıkarılırsa. İşte uyum zirvesine düşen en büyük görev de bu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!