Türkiye'nin doğusuna kar bastırdı

Güncelleme Tarihi:

Türkiyenin doğusuna kar bastırdı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 28, 2014 01:30

Kars'ta etkili olan tipi ve buzlanma nedeniyle içinde 10 turistin bulunduğu tur otobüsü ile çok sayıda araç yolda kaldı.

Haberin Devamı

Artvin'den Iğdır'a tomruk götüren tır, Kars-Digor karayolunun 10. kilometresinde yoldaki buzlanmadan dolayı devrildi.



Tırın devrilmesi ve yoldaki buzlanmadan dolayı Gürcistan'dan İran'a dönen 10 kişilik yabancı turist kafilesini taşıyan tur otobüsü, Ağrı'dan Kars'a dönen ve içinde Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Kars Bölge Müdürlüğü'nde görevli memurların bulunduğu otomobil ile çok sayıda araç yolda mahsur kaldı.

Yolda kalan tır sürücülerinden Bülent Kabacı, Artvin'in Şavşat ilçesinden Iğdır'a tomruk götürdüklerini, 1,5 saattir yolda beklediklerini söyledi.

Türkiyenin doğusuna kar bastırdı


Tırın yoldaki buzlanmadan dolayı patinaj yaptığını, olduğu yerde kaldığını ifade eden Kabacı, yolun tekrar trafiğe açılması için karayolları ekiplerini beklediklerini dile getirdi.

TÜİK personeli Koray Yılmaz da Ağrı'dan Kars'a dönmek istediklerini, kent merkezine 10 kilometre kala böyle bir olay yaşamalarının kendilerini üzdüğünü ifade ederek, “Soğukta böyle bir manzarayla karşılaşmak hoş olmadı. Kaza da oldu. Tır, biz gelmeden önce devrildi. Bir de araç kaydı” diye konuştu.

Gürcistan'dan İran'a turist kafilesi taşıyan tur otobüsünün sürücüsü Ali Rıza Mensuri, otobüste Gürcü ve İranlı turistlerin bulunduğunu kaydetti.

Öte yandan bölgeye giden Karayolları 18. Bölge Müdürlüğüne bağlı ekipler, yolun ulaşıma açılması için çalışma başlattı.

HAKKARİ'DE 32 KİŞİ KURTARILDI

Hakkari'de, yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle mahsur kalan 32 kişi karla mücadele ekipleri tarafından kurtarıldı.

Yüksekova'da sabah başlayan kar yağışı akşam saatlerinde etkisini arttırdı. Yoğun kar yağışı nedeniyle Yüksekova-Şemdinli karayolunun Haruna Geçidi'nde, 7 araçtaki 28 kişi mahsur kaldı. Haber verilmesi üzerine harekete geçen Karayolları 117. Şube Şefliği karla mücadele ekipleri bir saat süren çalışmanın ardından mahsur kalanları kurtardı, yolda tuzlama yaptı.

Öte yandan, Şemdinli ilçesine bağlı Durak köyünde 4 çoban, hayvanlarıyla yaylada mahsur kaldı. Yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle kapanan yolda ilerleyemeyen çoban ve sürün için karla mücadele ekipleri harekete geçti.

Yolun kardan temizlenmesiyle kurtarılan çobanlar ve sürü, zorlu yolculuğun ardından köylerine ulaştı.

Ekipler il genelinde karla mücadele çalışmalarını sürdürüyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!