Jönlerin büyük savaşı

Güncelleme Tarihi:

Jönlerin büyük savaşı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 13, 2014 01:16

Esmeri, kumralı, sarışını… Kimi Fransızlara kimi İspanyollara benziyor… Bu sezon hayatımıza giren ekranın yeni starlarından bahsediyorum. Şimdilerde kadınlar bu adamlarının hangisinin daha yakışıklığı olduğu konusunda hararetli tartışmalara giriyor. Fan sayfaları almış başını gidiyor… Peki bu renkli dünyanın yıldız savaşçıları aslında kimler?

Haberin Devamı

Jönlerin büyük savaşı
ŞÜKRÜ ÖZYILDIZ

Jönlerin büyük savaşı

İki sıfatı bir arada bulundurmak zordur: Seksi ve sevimli. Şükrü Özyıldız bunu başaran oyunculardan. Annesi Rum, babası Karadenizli. O İzmir’de doğdu. Annesini kaybettiğinde henüz 9 yaşındaydı. İTÜ Gemi Makineleri Mühendisliği’ni kazanıp İstanbul’a geldi. Ama bir süre sonra o bölüme ait olmadığımı anlayıp yeniden sınava girdi ve Ege Üniversitesi’nde işletme okumaya başladı. Oyunculuk bu süreçte hep aklının bir köşesindeydi. Bir yandan Müjdat Gezen’de eğitim almaya başladı. Bunu özel oyunculuk dersleri izledi. Hocalarının beğenisini kazanınca önce ‘Derin Sular’ dizisinin seçmelerine katıldı ve seçildi. Ardından ‘Uçurum’ ve ‘Benim Hala Umudum Var’ dizileri, ‘Neva’ isimli sinema filmi geldi. Şimdi ‘Şeref Meselesi’nde başrolü Kerem Bürsin’le paylaşıyor. Yakında Özcan Deniz’in yazıp yönettiği sinema filmi ‘Sevimli Tehlike’de de başrolde oynuyor. Ona göre star olmasının önünde tek bir engel var; ismi. Geçen sene yaptığımız röportajda durumu şöyle anlatmıştı: “Şükrü benim dedemin adıymış. İsim önemli tabii. Hayata artı birle başlıyorsunuz. Örneğin Kate Beckinsale. Adını duyduğunuz an oradan bir şey geleceğini anlıyorsunuz. Oysa Şükrü’nün imajı ‘Şükrü Bey Amca’ gibi... Bence bütün Şükrü’ler aynı dertten mustarip. Umarım bu isme olan önyargıyı kırarım. Bu yüzden fazla mesai yapmam gerecek...”

Haberin Devamı

Jönlerin büyük savaşı
BARIŞ KILIÇ

Jönlerin büyük savaşı

O aslında uzun süredir aramızda. Ama yıldızının parlaması bu yıla denk düşüyor. Özellikle ekrandaki başarısıyla her yaştan kadının kalbini hoplatıyor. . Barış Kılıç sanılanın aksine oyunculuk değil Marmara Üniversitesi İktisat Fakültesi mezunu. 5 yaşına kadar ailesiyle birlikte Anadolu’nun bir köyünde yaşadı. Öğretmen olan babasının işi dolayısıyla İstanbul’a taşındı. Sonra televizyon dünyasıyla tanıştı. ‘Adını Feriha Koydum’ ile yıldızı parladı. Bu sezon ‘Güllerin Savaşı’yla kadınların kalbini çaldı. Gizem Karaca’yla başrolü paylaştığı ilk sinema filmi ‘Seni Seviyorum Adamım’ da geçtiğimiz hafta vizyona girdi.

Haberin Devamı


Jönlerin büyük savaşı
ENGİN ÖZTÜRK

Jönlerin büyük savaşı

Mavi gözleriyle kadınların ilgisini çeken Engin Öztürk ‘Fatmagül’ün Suçu Ne?’ dizisinde canlandırdığı Selim karakteriyle tanındı. Eskişehir doğumlu oyuncunun babası asker emeklisi, annesi ev kadını. 3 ablası var. Liseyi bitirdikten sonra Ankara Devlet Konservatuvarı Hacettepe Üniversitesi Tiyatro Bölümü’ne girdi. Bu arada Eskişehir’e de sık sık gelip gidiyordu. ‘Es-Es’ isimli dizi setinde Erdal Beşikçioğlu’yla tanıştı. Orada bir barda oynadıkları ‘Mojo’ isimli oyunda rol kaptı. Sonra şimdiki ajansı tarafından keşfedildi ve bu iş İstanbul’a kadar taşındı. ‘Fatmagül’ün Suçu Ne?’ seçmeleri için görüşmelere katıldı ve ikinci görüşmede seçildi. Ardından ‘Muhteşem Yüzyıl’ ve şimdi de ‘Hayat Yolu’ dizisinde rol alıyor.

Haberin Devamı

Jönlerin büyük savaşı
SEÇKİN ÖZDEMİR

Jönlerin büyük savaşı


Seçkin Özdemir diğer oyunculardan Avrupai fiziğiyle ayrılıyor. Romantik adam rollerinin aksine aksiyon yüklü ve sevdiği için tuttuğunu koparan karakterleri canlandırıyor. Özdemir üniversiteye kadar İstanbul’da yaşanlardan. Ardından Kocaeli Üniversitesi iktisat bölümünü bitirdi. Müjdat Gezen Sanat Merkezi’nde oyunculuk eğitimi aldı. Birçok radyoda çalıştı, programlar hazırladı. 2004’te ‘Number 1’ sayesinde televizyonla tanıştı. Birçok markanın reklamında yeraldı. İlk dizisi 6 yıl önce yayınlanan ‘Yaban Gülü’ oldu. Ardından ‘Muhteşem Yüzyıl’, ‘Al Yazmalım’ ve ‘Bir Aşk Hikayesi’nde boy gösterdi. Şimdi ‘Günahkar’ ile ekranda.

Haberin Devamı

Jönlerin büyük savaşı
SERKAN ÇAYOĞLU

Jönlerin büyük savaşı

Fransızlara benzetiliyor ama Karadenizli. Almanya’da doğup büyüdü. Nürnberg Friedrich Alexander University Ekonomi bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında hobi olarak tiyatroyla ilgilenmeye başladı. Türkiye’ye geldikten sonra amatör olarak yaptığı oyunculuğa ağırlık verdi. İlk projesi ‘Zeytin Tepesi’ydi. Şimdi ‘Kiraz Mevsimi’nde başrolde. Onun tek hedefi oyunculuk eğitimine devam etmek.

Jönlerin büyük savaşı
KEREM BÜRSİN

Jönlerin büyük savaşı

Haberin Devamı

Aksanı, çekimserliği ve bunlara tezat kaslı fiziğiyle dikkat çekti Kerem Bürsin. İstanbul’da doğdu ama babasının mesleği yüzünden birçok ülkeyi dolaştı. Boston Emerson College’de pazarlama iletişimi ve oyunculuk okudu. Bir süre Los Angeles macerası yaşadı. Oyunculuk adına orada da kendini geliştirdi. Bir düğün için geldiği İstanbul’da şans eseri Gaye Sökmen’le tanışınca İstanbul’da kalmaya karar verdi. İlk işi ‘Güneşi Beklerken’ ile tanındı. Ardından ilk sinema filmi‘Unutursam Fısılda’ geldi. Şimdi yeni dizisi ‘Şeref Meselesi’yle ekranda...

BAKMADAN GEÇME!