Hürriyet yazarları Galatasaray'daki değişimi yorumladı

Güncelleme Tarihi:

Hürriyet yazarları Galatasaraydaki değişimi yorumladı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 27, 2014 14:40

Cesare Prandelli'nin gönderilme kararının doğru olup olmadığını ve yerine kimin getirilmesi gerektiğini Hürriyet yazarlarına sorduk... Hakan Ünsal: Geç kalındı. Yeni hoca yerli olmalı. İlker Yasin: Marka isimler değil, heyecanlı isimler getirmeliyiz. Kanat Atkaya: Galatasaray bu sezondan ziyade geleceği düşünmeli.

Haberin Devamı

Galatasaray Yönetim Kurulu, radikal bir seçim yaparak, teknik direktör Cesare Prandelli ile yolları ayırma kararı aldı. Bu kritik kararın ardından Hürriyet'in spor yazarlarına, "Prandelli'nin gönderilmesi doğru mu? Yerine kim getirilmeli?" sorularını yönelttik. İşte cevapları:

İlker YASİN

Heyecanlı isimler lazım

Bizim ülkenin futbol yöneticilerinin yapmış oldukları hataların faturası çok ağıra çıkıyor. Del Bosque’yi ‘Yeniköy Kasabı diyerek’, Tigana’yı, Rijkaard’ı, Shuster’i, Mancini’yi, Zico’yu göndermek mi hataydı; yoksa fahiş fiyatlarla Türkiye’ye getirmek mi? Gerçek olan hepsinin maaşı ve tazminatıyla servet yaparak gittikleri.. Bunların arasına Prandelli de katılacak. Kulüp yöneticilerimizin para peşinde koşan marka isimler yerine ülkemizde ya da yurt dışında heyecanı olan beklentileri yüksek teknik adamlarla çalışması daha doğru olur.

Haberin Devamı


Hakan ÜNSAL

Yanlışlar zinciri

Mancini’den sonra bir İtalyan’ın tercih edilmesi yanlıştı. Yeni yönetimin Prandelli ile yolları hemen ayırmaması da hataydı. Prandelli devam etse mevcut yönetimin de başını yerdi. Geç kaldılar, geçtiğimiz milli takım arasında Trabzon’un Ersun Yanal hamlesini Galatasaray yapmalıydı. Abdurrahim Albayrak’ın hayali Lucescu ama sıkıntı şu; Lucescu şu anda getirilemez, devre arasında da zor. Sadece sezon sonuna kadar bir anlaşmayla yabancı gelmez. Yerli teknik adamlardan da kim kabul eder bu kısa süreyi? Yeni yönetim çıkmaza girdi ama şu var kim gelirse gelsin daha kötü olmaz. Ama bence yerli bir isim olmalı.


Kanat ATKAYA

Geleceği düşünmeliler

Cesare Prandelli ve Galatasaray arasında bir kan uyuşmazlığı olduğu çok açık…Bu yürütülmesi her iki taraf için de anlamsız hale gelen bir birliktelikti. Galatasaray şu andan itibaren önceliği mali krizi de düşünerek hatırının geçeceği ve kulübün önemi bilen bir yerli hocaya yönelecektir. Bu sezon büyük başarılar beklemekten çok; potansiyeli olan kadroyu kazanmak biraz daraltmak ve seneye hazırlanmak için kullanacaktır.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!