Münih'te polis, mültecilerin açlık grevini sona erdirdi

Güncelleme Tarihi:

Münihte polis, mültecilerin açlık grevini sona erdirdi
Oluşturulma Tarihi: Kasım 27, 2014 14:01

Almanya’nın Münih kentinde 30 civarında mültecinin geçtiğimiz cumartesi günü başlattığı açlık grevine polis dün gece müdahale etti.

Haberin Devamı

Polis sözcüsü Wolfgang Wenger, müdahale sonrası bazı mültecilerin ağaçların üzerine çıkarak intihar tehdidinde bulunduklarını söyledi. Wenger, doktorların açlık grevinin mültecilerin bedenine zarar verme riski bulunduğuna ilişkin raporu nedeniyle müdahalede bulunduklarını savundu.

Münih’te 30 kadar mülteci, iltica haklarının tanınması, daha iyi konut, iş ve eğitim haklarının sağlanması amacıyla cumartesi gününden bu yana açlık grevi yapıyordu. Dün itibariyle su içmeyi de reddeden mültecilere saat 21.00 itibariyle 300 kadar polis müdahalede bulundu. Bütün gece tüm çabalara rağmen ağaçtan inmeyen son 6 direnişçi mülteciyi bu sabah Münih Büyükşehir Belediye Başkanı Dieter Reiter ikna ederek ağaçtan inmelerini sağladı. Son 20 yılın en yüksek mülteci rakamlarına ulaşılan Almanya’da birçok kentteki mülteciler için sağlıklı barınak sorunu bulunurken, beslenme, sağlık ve eğitimde ciddi sıkıntılar yaşanıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!