Ege Üniversitesi öğrencilerinden örnek proje

Güncelleme Tarihi:

Ege Üniversitesi öğrencilerinden örnek proje
Oluşturulma Tarihi: Kasım 28, 2014 01:21

EGE Üniversitesi İzmir Atatürk Sağlık Yüksekokulu Ebelik Bölümü öğretim elemanları ve öğrenciler, Bornova Kadın Sığınma Evi'ne 'Çocuk oyun alanı' yapıldı. Projenin sorumlu öğretim elemanlarından Araşırma Görevlisi Yeliz Çakır Koçak, şiddetin sessiz tanıkları olarak nitelendirdiği çocukların ruhlarının iyileşmesine bir parça katkı sağlamak amacıyla bu projeyi hazırladıklarını söyledi.

Haberin Devamı

Ege Üniversitesi İzmir Atatürk Sağlık Yüksekokulu Ebelik Bölümü 2'nci sınıf öğrencileri, Topluma Hizmet Uygulamaları dersi kapsamında Bornova Kadın Sığınma Evi'nde 'Çocuk oyun alanı' projesini geliştirdi. Proje, Bölüm Başkanı Prof.Dr. Esin Çeber Turfan'ın öneri ve koordinatörlüğünde uygulamaya konuldu. Öğrenciler, 2013 yılında açılan Bornova Kadın Sığınma Evi'nde çocuk oyunu alanın yetersiz ve donanımsız olduğunu belirledi. Öğretim elemanları ve öğrenciler çeşitli etkinlikler ve toplanan bağışlarla gerekli oyuncakları, kitapları ve daha birçok malzemeyi temin etti. Bağışlanan oyuncaklar ve toplanan 18 bin TL ile oyun alanı oluşturulmaya başlandı.

Çocukların gelişime katkı sağlamak amacıyla 0-18 yaş arası çocuklara uygun oyuncaklar alındı. Top havuzu, çocuk spor aletleri, kitaplık gibi çocukların ihtiyaç duyacağı birçok malzeme temin edildi. Oyun alanında çocukların güvenliği de düşünüldü. Çocuk oyun alanına çocukları tehlikeden korusun diye duvar ve yer petleri döşendi.

Projede 15 öğretim elemanı ve 98 ebelik öğrencisi gönüllü olarak yer aldı. Proje hakkında bilgi veren Araştırma Görevlisi Yeliz Çakır Koçak, çoğu sığınma evinin sadece kadınlara göre düzenlendiğini ve çocukların düşünülmediğini dile getirdi. Çakır, şöyle dedi:
"Şiddet ortamından kaçan kadın ve çocukların yeniden hayata bağlanmalarını ve umutlarını canlı tutmalarını amaçladık. Çocukların, şiddetin sessiz tanıklarının ruhlarının iyileşmesine bir parça katkı sağlamak için bu projeyi gerçekleştirdik. Benzerlerinin yapılması konusunda bu projenin örnek oluşturabilecek."

Proje, Ege Üniversitesi'nde düzenlenen ve 650 topluma hizmet projesinin katıldığı yarışmada da birinci oldu

Haberin Devamı

Ege Üniversitesi öğrencilerinden örnek proje



.
Ege Üniversitesi öğrencilerinden örnek proje

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!