İstanbul'da Papa için GBT taraması

Güncelleme Tarihi:

İstanbulda Papa için GBT taraması
Oluşturulma Tarihi: Kasım 27, 2014 11:13

Katolik Hristiyanların ruhani lideri Papa Francesco’nun, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın davetlisi olarak 28-30 Kasım tarihleri arasında Türkiye’ye gerçekleştireceği ziyaretin programı açıklanmasıyla İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nde en üst seviye alarm verildi. Papa'nın geçeceği yol güzergahları ve ziyaret edeceği yerlerin çevresinde Genel Bilgi Toplama (GBT) taraması başlatıldı. Ziyarette 4 ile 5 bin arasında polisin görevlendirilmesi planlanıyor.

Haberin Devamı

İstanbulda Papa için GBT taraması
Ankara'daki temaslarının ardından Cumartesi sabah saatlerinde İstanbul'a gelecek olan Papa Francesco'nun ziyaretinde sorun yaşanmaması için İstanbul Emniyet Müdürlüğü kırmızı alarm verdi. İstanbul Emniyet Müdürü Selami Altınok başkanlığında gerçekleştirilen bir dizi güvenlik toplantısında, 4 ile 5 bin arasında polis görevlendirilmesi değerlendirilirken, son rakamın bugün akşam saatlerinde yapılacak toplantıda netleşeceği belirtildi.

HER 50 METREDE BİR POLİS

Güvenlik önlemleri Papa'nın uçağının ineceği İstanbul Atatürk Havalimanı'nda başlayacak. Son dakika değişikliği olmadığı takdirde sahil yolundan Sultanahmet'e geçilecek. Geçiş sırasında yol trafiğe kapatılacak. Her 50 metrede bir polis konuşlandırılacak. Yüksek binaların tepelerine keskin nişancı yerleştirilecek. Bir polis helikopteri havadan sürekli takip yaparak aldığı görüntüleri MOBESE merkezine aktaracak. Sahil yolundan ilerlerken Sahil Güvenlik Komutanlığı ve Deniz polisine bağlı hücumbotlar da denizden takip yapacak. MOBESE görüntüleri canlı olarak izleyecek olası bir olumsuzlukta yer ekipleri harekete geçirilecek.

Haberin Devamı

Papa, ziyaretinin ilk günü Ayasofya Müzesi, Sultanahmet Camii'ni, ziyaret ederek, Şişli’deki Saint Esprit (Kutsal Ruh) Katolik Kilisesi’nde ayine katılacak. Aynı gün Papa, Fener Rum Ortodoks Patriği Bartholomeos’la özel bir görüşme yapacak. Ortodoks Patrikhanesine de ev sahipliği yapan St. George Fener Ortodoks Kilisesi’nde ‘Ekümenik dua’ gerçekleştirecek. Papa, ziyaretinin son günü olan 30 Kasım Pazar günü ise, İstanbul'daki Patrikhane’nin kuruluşuna ilişkin gerçekleştirilecek olan, yine St. George Kilisesi’ndeki ayine katılacak. İstanbul Emniyeti bu etkinliklerin yapılacağı yerlerin çevresini demir bariyerlerle kapatacak. Çevreye çok sayıda Çevik Kuvvet polisi yerleştirilecek. Etkinliğin yapıldığı saatlerde, etkinliğin yapıldığı yerdeki sokaklar trafiğe kapatılacak.Yüksek binalara keskin nişancı yerleştirilecek.

Haberin Devamı

Polis, Papa için yol güzergahı, ziyaret edeceği ve kalacağı yerlerin çevresindeki ev ve işyerlerinde Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolüne başladı. Özellikle metruk binalarda kalan kişiler üzerinde yoğunlaşan ekipler, oteller ve pansiyonlarda kalanları da incelemeye devam ediyor. Emniyet, Papa ziyareti için 4 ile 5 bin arasında polis görevlendirmeyi değerlendirirken, kesin rakamın bugün akşam saatlerinde netleşeceği belirtildi. Kapatılacak olan yollarla ilgili de planlamanın devam ettiği kaydedildi. Papa'nın geçiş yaptığı sırada yolların kapatılacağı, ziyaret edeceği noktaya ulaşmasıyla geçtiği güzergahın açılacağı belirtildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!