CHP'li Güler: Önseçim kaçınılmaz

Güncelleme Tarihi:

CHPli Güler: Önseçim kaçınılmaz
Oluşturulma Tarihi: Kasım 28, 2014 01:21

CHP İzmir Milletvekili Birgül Ayman Güler, seçim bölgesindeki çalışmaları kapsamında CHP Dikili İlçe Başkanlığı'nda partililerle bir araya geldi. Belediye Başkanı Mustafa Tosun'u da makamında ziyaret eden Güler, yaklaşan genel seçimleri değerlendi, tüm üyelerle önseçimin kaçınılmaz söyledi.

Haberin Devamı

CHP Dikili İlçe Başkanı İsmail Hakkı Şener'in ev sahipliğinde Dikililerle bir araya gelen Güler, hemşerileri ile 2015 seçimleri ve parti içi konular hakkında görüş alışverişinde bulundu. Önseçimin kaçınılmaz olduğunu söyleyen Güler, seçim bölgesinde yaptığı ziyaretlerde örgütlerin de tavrının net bir şekilde tüm üyeler ile ön seçimden yana olduğunu gözlemlediğini söyledi. Konuşmasına merkez yoklaması ile milletvekili olduğunu hatırlatarak başlayan Güler şöyle dedi:

"İzmir 2. Bölge'de merkez yoklaması ile milletvekili olmuş biri olarak söylüyorum. Tüm üyelerle önseçim kaçınılmaz bir yol. Fakat önseçime ilişkin benim gördüğüm akıl karıştıran bir durum var. Bizim tüzüğümüz açık, aday belirlemede üç yöntem var; Merkez yoklaması, aday yoklaması ve üye ile önseçim. Merkez yoklaması malum yukarıdan, aday yoklaması önseçim delegesi ile aday belirleme, önseçim ise hiç tartışmasız hakim nezaretinde üye ile aday belirleme. Önseçimin iki türü yok, ön seçim bir türdür o da hakim gözetiminde üye ile aday belirleme. Önseçim ile karıştırılan aday yoklaması ise önseçim delegesi ile yapılan aday belirlemedir. Bu dil karışıklığını çözmek gerekir, dil karışıksa akıl da karışıktır. Yaptığımız toplantılarda örgütün, tüm üyeler ile hakim nezaretinde adayını belirlemek istediğini gördüm. Bütün aklım ve kalbimle önseçimi, hakim gözetiminde, tüm üyelerle ve bir seçim bölgesinde en fazla bir kontenjan olmak üzere uygun olduğunu düşünüyorum. Aksi halde büyük bir güvensizlik ve destek kaybı olacak" dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!