Meksika'da 31 öğrenci daha kaçırılmış

Güncelleme Tarihi:

Meksikada 31 öğrenci daha kaçırılmış
Oluşturulma Tarihi: Kasım 27, 2014 12:06

Meksika'nın Iguala kentinde 43 öğrencinin kaçırılmasından iki ay önce Cocula kentinde, 31 lise öğrencisinin kaçırıldığı ortaya çıktı.

Haberin Devamı

France 24'ün haberine göre, Guerrero eyaletinin Cocula kentinde, 17 Temmuz'da 31 lise öğrencisi gündüz vakti kaçırıldı.

Olayın şahitlerinden Rosa isimli kadın, koyu mavi üniformalı silahlı ve maskeli adamların öğrencileri polis otobüslerine binmeye zorladığını söyledi.

Rosa, TV kanalına yaptığı açıklamada, kendi kızının da kaçırılan öğrenciler arasında bulunduğunu belirterek, "Ben o sırada şehir merkezindeydim. Öğrencileri okuldan çıktıktan sonra kaçırdılar, niye yaptıklarını bilmiyoruz" dedi.

Kaçırılmanın okullar tatile girmeden önceki gün olduğunu belirten Rosa, silahlı kişilerin kendilerini ölümle tehdit ettiklerini, bu nedenle kimseye haber veremediklerini ifade etti.

Rosa, eşinin de birkaç gün önce kaçırıldığını, birkaç saat sonra parmağı kesilmiş halde serbest bırakıldığını dile getirdi.

Haberin Devamı

Guerrero'da 27 Eylül'de 43 öğrenci kimliği belirlenemeyen kişiler tarafından zorla araçlara bindirilerek kaçırılmıştı. Öğrencilerin bulunması için düzenlenen operasyonlar sırasında bölgede 11 toplu mezar bulunmuş ve mezarlardan yaklaşık 40 kişinin cesedi çıkarılmıştı. Yapılan testler, cesetlerin kayıp öğrencilere ait olmadığını ortaya çıkarmıştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!