HOŞGÖRÜ YETMEZ

Güncelleme Tarihi:

HOŞGÖRÜ YETMEZ
Oluşturulma Tarihi: Kasım 27, 2014 09:56

Başkent Ödülleri töreninde konuşan Federal İçişleri Bakanı Thomas de Maiziere, uyum ile ilgili olarak katılımın önemini vurgularken “Topluma dahil olun” çağrısında bulundu.

Haberin Devamı

Başkent Berlin İnisiyatifi bu yıl yedinci kez ‘Başkent Ödüllerini’ verdi. Birincilik ödülünü Berlin’in Schöneberg semtinde bulunan Teltow İlkokulu beşinci sınıf öğrencileri, farklı kültürleri anlatan ‘Dünya Gezisi’ adlı şarkılarıyla aldı. İkincilik ödülünü farklı ülkelerden gelen sığınmacıların kurduğu ‘Sınır Tanımayan Şampiyonlar’ futbol takımı, üçüncülük ödülünü Roman çocuklarının uyumuna destek olan ‘Bildungbuchkino für Roma-Kinder’ projesi aldı. Berlin doğumlu Alman milli takımı ile Bayern Münih’in yıldız futbolcusu Jerome Boateng ise özel ödüle layık görüldü. Aynı ödülü daha önce Hürriyet’in ‘Aile içi şiddete son’ kampanyası kazanmıştı.

‘Uyum ve Hoşgörü’ adı altında verilen ödüller için düzenlenen törende kısa bir konuşma yapan Federal İçişleri Bakanı Thomas de Maiziere, Başkent Berlin İnisiyatifi’nin çalışmalarını övdü. Bakan de Maiziere, uyumda katılımın önemini vurgularken, hoşgörü kavramının geçici ve yetersiz olduğunu belirtti.

Bakan “Dahil olun. Önemli olan bu” dedi. Bakan, Almanya’ya göçün yeni olmadığını yüzyıllar önce Fransa’dan gelen Hugenotların göçünü hatırlatarak, “O dönemde saraylarda Fransızca konuşulurdu. Düşünün şimdi Federal Meclis’te Türkçe konuşmak gibi” dedi. Bakan, birincilik ödülü alan Treptow İlkokulu öğrencileri arasında bulunan Türk kökenli çocuklarla da yakından ilgilendi.

Haberin Devamı

Jerome Boateng: IRKÇIYI GÖRÜN!

JÜRİ özel ödülünü alan Boateng, Şampiyonlar Ligi maçı nedeniyle törene katılmadı. Video mesajı gönderen Boateng, şöyle dedi:
“Şimdilerde ayrımcılık yaşamıyorum ama çocuk ve gençlik yaşlarında günlük hayatta çok sık yaşadım. Bazen maalesef statlarda da ırkçı söylemler oluyor. Irkçılıkla mücadelede herkes sorumluluk almalı. Statlarda ırkçılık yapanlara diğerlerinin müdahale etmesi gerekir. Görmezden gelmemeli...”

HOŞGÖRÜ YETMEZ


Bakan de Maiziere birincilik ödülünü alan okulun öğrencilerinden Mehmet Ali, Yasin ve Şirin’e imza verdi. Çocuklarla yakından ilgilenen Bakan, isimlerini sordu ve “Dersleriniz nasıl?” diye sordu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!