İstanbul Ankara arası 1 saat 20 dakika

Güncelleme Tarihi:

İstanbul Ankara arası 1 saat 20 dakika
Oluşturulma Tarihi: Kasım 27, 2014 09:49

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, talep olması durumunda Ankara-İstanbul arasını 80 dakikaya indirecek hızlı tren hattı için hemen ihaleye çıkabileceklerini söyledi.

Haberin Devamı

Bakan Elvan’ın sözünü ettiği proje, Ankara-İstanbul arasına yeni bir hat kurulmasını içeriyor. İki şehir arasındaki yolculuk süresini 80 dakikaya indirecek olan hatta çalışacak trenlerin hızı ize 350 kilometre olacak. 360 kilometrelik hatta 123.2 kilometrelik 66 tünel ve 22.8 kilometrelik 44 viyadük olacak. Projenin toplam maliyeti ise 4.5 milyar dolar olarak tahmin ediliyor.

YURTDIŞINDA DA TALEBE BAKILACAK

Yap-işlet devret modelinin uygulanacağı proje için yatırımcıların talebine bakacaklarını belirten Elvan, “Sadece yurtiçinde değil, yurtdışında da talebe bakacağız. Yılda 88 milyon 600 bin, günde 242 bin kişinin taşındığı önemli bir hattan bahsediyoruz” açıklamasını yaptı. Şu anda faaliyet gösteren Ankara-İstanbul Yüksek Hızlı Treni’nde yolculuk ise 3-3.5 saat sürüyor.

Haberin Devamı

ÖNCELİK YÜK TAŞIYABİLEN HIZLI TRENLERDE

Elvan, tren hatlarında artık yük taşımacılığına uygun hızlı tren projelerine ağırlık vereceklerini de açıkladı. Ankara-İstanbul, Ankara-Konya, Ankara-Eskişehir, Ankara-İzmir, Ankara-Sivas ve Ankara-Kayseri arasında yüksek hızlı tren hatlarının olacağını kaydeden Elvan, “Ancak diğer hatları hızlı tren yapacağız. Böylece hem yük, hem de insan taşımacılığına uygun hatlar yaşama geçirilecek. Hızlı trenlerin yolcu taşımacılığında saatte 200 kilometre hız söz konusu olacak” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!