Köln Camisi, açılmadan dökülmeye başladı

Güncelleme Tarihi:

Köln Camisi, açılmadan dökülmeye başladı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 27, 2014 09:46

Almanya’nın en büyük camii olarak planlanan DİTİB Köln Merkez Camii daha açılmadan tadilat olması gerekiyor.

Haberin Devamı

KÖLN’de DİTİB tarafından inşa ettirilen Köln Merkez Camisi, Almanya’nın en büyük camisi olarak planlandı. Uzun ve yoğun tartışmalardan sonra 2009’da temeli atıldı.
120 bin Müslüman namaz kılabilecekti. Ancak inşaat hataları ve mahkemeler nedeniyle inşaat bir türlü bitirilemedi. Caminin açılışı ertelendi ve halen kesin bir açılış tarihi yok. Cami inşaatı planlanandan çok daha pahalıya çıktı. Cami inşaatı esnasında yapılan yenilikler bu masrafı daha bir katladı.

Almanya’nın iki büyük gazetesi Frankfurter Allgemeine Zeitung’dan sonra Süddeutsche Zeitung da dünkü sayısında caminin daha tamamlanmadan dökülmeye başladığı konusunda tam sayfa haber yaptı. Mahkeme süreci nedeniyle inşaatına devam edilemeyen caminin kubbesinde şimdiden çatlaklar oluştuğuna dikkat çekildi.

YANLIŞ BETON SEÇİMİ

DİTİB cami inşaatında 2 bin inşaat hatası tespit etti. Beton seçiminde de tasarruf amacıyla yanlışlıklar yapıldığı kaydedildi. Caminin minarelerinde siyah beton lekeleri ve yeşerme ortaya çıktı. İki minare farklı renk almaya başladı. Caminin yapılması için tüm ağırlığını koyan dönemin Köln Belediye Başkanı Fritz Schramma, “Binanın tam bir tadilattan geçmesi gerekiyor” dedi. Caminin bu durumundan kimin sorumlu olduğu konusunu Köln Eyalet mahkemesi ortaya çıkarmaya çalışıyor. Mahkeme taraflara rapor gönderdi. Ancak ne mimar, ne DİTİB raporu henüz kamuoyuna açıklamadı. İki taraf da mahkemenin kendileri açısından olumlu olduğunu söylüyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!