Petrol fiyatları için çok kritik gün!

Güncelleme Tarihi:

Petrol fiyatları için çok kritik gün
Oluşturulma Tarihi: Kasım 27, 2014 09:17

Türkiye'deki benzin fiyatları için de önemli olan ve varil fiyatının 75 dolara inerek son 4 yılın en düşük seviyesine indiği Brent petrolde kritik toplantı bugün yapılacak. Petrol üreticileri OPEC ülkeleri petrol arzını kısıp kısmamayı karara bağlayacak. Alınan bilgilere göre petrol arzının aynen devam etmesi bekleniyor. Bu da petrol fiyatlarında daha çok düşüşe yol açabilir.

Haberin Devamı

OPEC toplantısı bugün Avusturya’nın başkenti Viyana’da gerçekleşecek. Toplantı öncesi yapılan açıklamalar, petrol kartelinin üretimi kısma kararı almayacağına işaret etti. Reuters'a konuşan üç OPEC delegesi, üretim kotasının aşağı çekilmesinin muhtemel olmadığını söyledi.

KENDİ KENDİNİ DENGELER
Suudi Arabistan Petrol Bakanı Ali el-Naimi, petrol piyasasının kendi kendini dengeleyeceğini öngördü. İran Petrol Bakanı da OPEC’in üretim kotasına sadık kalması gerektiğini ifade etti.

ABD OPEC’İ ENDİŞELENDİRMİYOR
ABD'nin kaya petrolü üretimi OPEC’i endişelendirmiyor. CNBC'ye özel açıklamalarda bulunan OPEC Başkanı Abdullah Salim El-Bedri, OPEC’in Amerikalı petrol üreticilerini hedef aldığı yönündeki iddiaların tamamen yersiz olduğunu söyledi.

İddiaları Amerikan basınının abartması olarak değerlendiren El-Bedri, bu konuda sakin davrandıklarını çünkü Kuzey Amerika’daki üretimin önümüzdeki dönemde azalacağını öngördü.

Haberin Devamı

ÇOK SERT DÜŞTÜ

OPEC'in arzı kısmayacağı beklentisiyle petrol fiyatlarındaki çöküş sürüyor. Brent petrol 76 dolara gerileyerek Ekim 2010'dan bu yana en düşük seviyelerini gördü. Uzmanlara göre gelişmiş ülkelerde ekonomik büyümenin düşük çıkması ve küresel petrol talebinin düşmesi petrol fiyatlarını daha da aşağı çekebilir.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!