14 soru önergesi için suç duyurusuna takipsizlik

Güncelleme Tarihi:

14 soru önergesi için suç duyurusuna takipsizlik
Oluşturulma Tarihi: Kasım 27, 2014 00:52

17 Aralık rüşvet ve yolsuzluk soruşturmasında hakkında takipsizlik kararı verilen Reza Zarrab’ın, kendisi hakkında Meclis’e 14 soru önergesi veren CHP Genel Başkan yardımcısı Sezgin Tanrıkulu hakkında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na yaptığı suç duyurusu üzerine başlatılan soruşturma takipsizlikle sonuçlandı.

Haberin Devamı

19 Eylül 2014 tarihli takipsizlik kararında, Tanrıkulu’nun TBMM üyesi olduğu ve yasama dokunulmazlığı kapsamında bulunan soru önergeleri için soruşturma açılamayacağı belirtilerek, “Kamu adına kovuşturmaya yer olmadığına ve evrakın işlemden kaldırılmasına karar verildi” denildi. Zarrab’ın Tanrıkulu hakkında açtığı toplam 70 bin TL’lik tazminat davasının görülmesine ise önümüzdeki günlerde başlanacak.

Zarrab’ın avukatı Şeyda Yıldırım, 5 Ağustos 2014’de İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na verdiği suç duyurusu dilekçesinde, Tanrıkulu’nun Zarrab hakkında verdiği 14 soru önergesi ile soruşturmanın gizliliğini ihlal ettiği, şahsını aşağılayıcı ve küçük düşürücü ifadelere yer verdiği, iftirada bulunduğu ve adil yargılamayı etkilemeye teşebbüs ettiği iddialarında bulunmuştu. Takipsizlik kararında ise Tanrıkulu’nun milletvekilliği sırasında ve TBMM Başkanlığı’nda görevi kapsamında soru önergesi verdiği, bunun dışında herhangi bir isnatta bulunulmadığı belirtildi. Ayrıca, TBMM üyesi milletvekillerinin yasama dokunulmazlığı içerisinde söyledikleri söz ve Meclis çalışması kapsamındaki eylemlerinden sorumlu tutulamayacakları belirtildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!