Destek eylemi

Güncelleme Tarihi:

Destek eylemi
Oluşturulma Tarihi: Kasım 27, 2014 01:34

İZMİR'in Bornova ilçesindeki Ege Üniversitesi Fen Fakültesi Astronomi ve Uzay Bilimleri Bölümü önünde toplanan bazı sivil toplum kuruluşlarının üyeleri, türbanlı bir öğrencinin eğitim hakkını engellediği gerekçesiyle 2 yıl 1 ay hapis cezası verilen ve bugün cezaevine girecek olan Prof. Dr. Rennan Pekünlü'ye destek açıklaması yaptı.

Haberin Devamı

Türkiye Gençlik Birliği (TGB), Cumhuriyet Kadınları Derneği ve Ege Üniversitesi Atatürkçü Düşünce Derneği'nin de aralarında bulunduğu bazı sivil toplum kuruluşlarının üyeleri, Prof. Dr. Rennan Pekünlü'nün daha önce görev yaptığı Ege Üniversitesi Fen Fakültesi Astronomi ve Uzay Bilimleri Bölümü önünde toplanıp basın açıklaması yaptı.

Destek eylemi


'Mustafa Kemal'in askerleriyiz', 'Savcılar göreve, rektör istifa' diye slogan atan grup adına konuşan TGB İl Başkanı Meltem Ayvalı, Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Candeğer Yılmaz'ın istifa etmesi gerektiğini savundu. Ayvalı, "Değerli hocamız yarın (bugün) cezaevine girecek. Rennan hocamıza verilen ceza, onun şahsında Atatürk devrimlerine, laikliğe, aydınlanmaya ve bilime verilmiştir. Buna karşı bütün gücümüzle savaşacağız ve gericiliğin üzerine yürüyeceğiz" dedi. Basın açıklamasının ardından, Prof. Dr. Rennan Pekünlü'nün bugün saat 10.00 ile 12.00 arasında Bornova Belediyesi Nikâh Salonu'nda "Evren ve Evrim" konulu son dersini verdikten sonra Foça'daki cezaevine teslim olacağı bildirildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!